Извор:Фото: Танјуг/Тара Радовановић

РХМЗ УПОЗОРЕЊЕ: У наредна два сата стиже невреме

Извор: Нпортал

22.07.2024.

16:29

У НАРЕДНА два сата на подручју Бачке и северног и средњег Баната локална појава плјускова са грмлјавином, а могућа је и појава суградице и града, упозорио је РХМЗ у 16.07 сати.

Претходно, Републички хидрометеоролошки завод најавио је у 13.50 да ће у наредна два сата пљускови и грмљавина погодити исти део земље за који је тренутно упозорење на снази.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ), данас се очекује максимална температура до 33 степена.

Иако је мало захладнело, у Србији је и даље на снази жути метеоаларм због врућина, али и још две појаве.

Жуто упозорење на врућине на снази је данас у целој Србији. Ипак, жуто упозорење због грмљавине на снази је у следећим деловима земље:

  • Југоисточна Србија
  • Југозападна Србија
  • Косово и Метохија

Сутра ће ситуација бити слична, с тим што ће жуто упозорење на грмљавину важити и у источној Србији. Упозорење на пљускове односи се само на југоисточну Србију.

Жути метеоаларм

Жути метеоаларм значи да време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.