Извор:Фото: Профимедиа, Инстаграм принтскрин/jokic.natalija, АТА имагес/А.А/.

КАРИЈЕРА ПРЕ ЈОКИЋА: Наталија била перспективни спортиста

Извор: Нпортал

23.07.2024.

15:57

ЧИМ заврши утакмицу, Николи Јокићу у загрљај притрчава ћерка Огњена, која је све време гледала тату седећи у мамином крилу. Наталија Јокић не пропушта ниједну важну утакмицу свог супруга, коњске трке у Сомбору или било какав важан догађај.

Романса која траје од средњошколских дана и даље сија истим интензитетом, без обзира на то колико су се околности у њиховим животима мењале.

Наталија је чак доспела на насловне стране због подршке свом супругу у јуну 2023. када је "Алтитуде ТВ" на мрежи "X" поделила видео како га бодри на трибинама у дресу Нагетса, када су Никола и његов тим освојили своје прво НБА првенство.

Раније те године, Никола је за српску "Арена ТВ" рекао колико му је било важно да има подршку супруге и ћерке, што је само доказало колико здрав однос утиче на сваки животни аспект.

BloombergAdria.com

 

И она је студирала у Америци

Наталија и Никола су обоје из Сомбора, а њих двоје се често и враћају у родни град ван НБА сезоне.

Наталија и Никола су заједно од тинејџерских дана, а Наталија је на свом "Инстаграму" поделила заједничку фотографију из октобра 2012, када су обоје имали само 17 година. Наталија редовно објављује њихове снимке на својим друштвеним мрежама, бележећи њихова путовања и важне животне тренутке, укључујући њихово венчање и рођење ћерке.

Док је Никола још играо кошарку у Србији, Наталија се 2013. преселила у САД да би играла одбојку на "Seminole State College" у Оклахоми. Она је играла две сезоне у Семиноле Стејту, што је био један од разлога зашто је Никола био решен да настави кошаркашку каријеру у САД.

Када се Никола напокон преселио у Денвер да би играо за Нагетсе 2015. године, Наталија је напустила Семинол Стејт и своју одбојкашку каријеру да би му се придружила.

Дипломирала је на Универзитету Метрополитан Стате у Денверу 2018. године, наводи се у објави коју је поделила на "Инстаграму".

Након Огњене стиже још једна беба

Након веридбе у јануару 2020. године, Никола и Наталија венчали су се 24. октобра 2020. године у Сомбору.

На "Твитеру" је освануо снимак Николе и Наталије са венчања, које се одржало у "тајности". Младенци су плесали и певали, а после свадбе су рекли да им је то била најбоља журка свих времена.

Од дана њиховог венчања, Никола увек има Наталију на уму. Центар Нагетса везује своју бурму за патике пре сваке утакмице.

Непуних годину дана након венчања, Никола и Наталија су постали родитељи када су у септембру 2021. добили девојчицу. Своју ћерку су назвали Огњена. Наталија је на "Инстаграму" објавила фотографију са журке даривања бебе уз напис: "Хвала 2021, до сада си ми била најдража".

Никола је имао изузетну сезону након рођења своје ћерке, освојио је НБА МВП награду другу годину заредом и довео Нагетсе у плеј-оф.

Чим је Огњена мало порасла, Наталија и она су почеле да подржавају тату обучене у тексас јакне са његовим именом и бројем.

Тренутно чекају своје друго дете, а Наталија блиста као у претходној трудноћи.

Беба из "Олује"

Мало је људи знало, све до прошле године, да је Наталија дете из избегличке колоне, односно да је са својим родитељима као беба била приморана да побегне из Крајине. У јавност је пред прошлу годишњицу испливала стара насловна страна "Вечерњих Новости" из 1995. године, на којој се налази слика очајне мајке са бебом у наручју.

- Ми смо Маћешићи. Ово је Маја, три и по године има. А, ово Наталија, седам месеци тек напунила. Прва је беба рођена у овој години, у Крајини - причала нам је мама Даница.

Покушавала је да успава малену Наталију. Љуљала је у рукама готово клонулим од терета.

BloombergAdria.com

- Нама је ово друга бежанија. Живели смо у Карловцу. Када ту више није било живота, побегли смо у Слуњ. Сада поново бежимо, а не знамо куд. Знамо да више нема назад. Ако нас неће Србија, неко ће нас, негде, ваљда примити.

Малена Наталија упрла је поглед у објектив фото-апарата. Само што не заплаче, али је издржала. Маја се забавила некавим слаткишима - писало је у том тексту.

Сутрадан, 7. августа, у "Вечерњим новостима", фотографија мајке Данице и њених девојчица одсликала је сав ужас прогнаног народа заустављеног испред моста на Сремској Рачи.

BloombergAdria.com

 

На тој фотографији лепа негована беба у наручју мајке која бежи од "Олује", данас је лепа супруга витеза кошарке.

(Она.рс)