Извор:Фoто: Фејсбук принтскрин/24sata

ХОРОР У ЗАГРЕБУ: Скочио у базен и поломио врат

Извор: Нпортал

24.07.2024.

16:52

МЛАДИЋ је приликом скока у базен задобио тешке телесне повреде.

Осамнаестогодишњи младић задобио је тешке телесне повреде на базенима "Терме Тухељ" у непосредној близини Загреба. До несреће је дошло у недељу, 21. јула, када је дошао до ивице базена уз видљиво постављену таблу са натписом - "Забрањено скакање у базен" и ознаком дубином воде од 0,90 метара. Младић је скочио у плитки део базена и главом ударио о дно.

Возилом Хитне медицинске помоћи осамнаестгодишњак је превезен у Општу болницу Забок где су му утврђене тешке телесне повреде, а потом у клинику за трауматологију "Сестре милосрднице" у Загребу на даље лечење, наводи се у полицијском извештају.

Мајка тврди другачије

Ипак, мајка повређеног младића тврди да да њен син није ударио у дно базена, већ у места за седење која се налазе унутар базена.

Како је рекла за "Загорје-интернатионал.хр", та седишта нису довољно добро видљива. Младић је зарадио посекотину на глави у дужини од 30 центиметара и сломљен вратни пршљен који ће морати да оперише. Осим тога што је изразито љута на то што су поменути наслони лоше означени, каже како никога није било ко би могао да јој помогне, ни спасиоца, ни прве помоћи.

Огласили се руководиоци базена

Из "Терми Тухел" такође су се огласили поводом несреће.

"Саосећамо се са породицом младића и повређеним овог немилог догађаја. Морамо да истакнемо како је реч о несрећном случају који се догодио 21. 7. 2024. у 10:35 часова на базенима Воденог планета где је младић скочио на главу у спољни рекреацијски базен те притом повредио главу у пределу чела. У тренутку несреће, на базенима у смени имали смо осам спасиоца, а у функцији је било и осам базена. Безбедност на базенима као и адекватно управљање хигијенским условима јако нам је важно, те се придржавамо свих правилника и закона о санитарно-техничким и хигијенским условима који су прописани за базенска купалишта од стране Министарства здравља", наводе.

(Загорје Интернационал)