Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Prakticna zena, Инстаграм принтскрин/dalimicic13

ОН ЈЕ НАЈВИШИ ЧОВЕК У СРБИЈИ: Стопало дуго скоро пола метра

Извор: Нпортал

25.07.2024.

08:55

НАЈВИШИ човека Србије Далибор Мицић постаје све познатије име света филма и маркетинга.

Зрењанинац Далибор Мицић је највиши човек у Србији. Са висином од два метра и 25 центиметара, права је атракција где год да се појави.

Далибор Мицић за собом има сјајну годину - снимио је прву рекламу и то у далекој Малезији, а остварио је и прву филмску улогу. Пред камерама се снашао одлично и нада се новим изазовима.

Након запажене кошаркашке каријере у Србији, Мађарској, Републици Српској, Данској и Малти, Далибор се отиснуо у филмаџијске и маркетиншке воде, уз до сада снимљених неколико реклама у Малезији и једне епизодне улоге у белгијском филму.

Висина му никада није представљала проблем.

- Ја сам опет низак у свету. Можда сам највиши у Србији али џаба ми када сам можда двадести по висини у свету. У сваком случају - низак сам, а што се тиче проблема, не размишљам много о проблемима, верујте, све искористим на позитивно некако, нема много проблема. Мислим има, али не размишљам о њима - искрен је Далибор и додаје:

- Гардероба за мене може да се нађе, то није проблем, патике купим преко интернета, одећу купим у Француској, имамо човека из Немачке који прави велике бројеве обуће, у Холандији могу да купим велику одећу, али има ствари које морам да шијем, на пример јакна и кошуља.

Има широк круг познаника. Скупља поштанске марке, стари новац, значке, а често помаже пријатељима и учествује у хуманитарним акцијама.

Изузетно је духовит и пријатног карактера, ни налик џину, како га неки доживљавају.

- Не могу да замислим себе да сам низак, Цео живот си висок, висок... и сад треба да замислим себе да имам метар и педесет. Реакција има свуда, где год да одем, у било коју државу, свугде... - каже Далибор.

Његов пријатељ Ненад Шкундрић открива како изгледа познанство са највишим човеком Србије.

- Највише се дружимо код куће пошто смо у истом крају и то нам је најчешћи вид дружења. Где год да прођем с њим, где год смо били, на разним манифестацијама, и кроз град, сви га гледају, ја то видим, сви хоће да се сликају - каже Шкундрић.

Осим глумачке каријере, има још једну неиспуњену жељу.

- Има једна ствар што би желео да пробам, а то је да будем стјуард, да будем највиши стјуард на свету - рекао је Далибор.

Далибор је открио још један занимљив податак. Обожава мале аутомобиле.

Због своје необичне висине, он је сигурно један од најпознатијих Зрењанинаца, необични џин, питомог срца.

Најлепше на Карибима

Даибор за собом има дугу кошаркашку каријеру.

Играо је за Витез (БиХ), Братунац (РС), Зајечар, Прибој, Тисаујварош (Мађарска), Хадерсве (Данска), Хорсјолм (Данска), Двадалупе, КК Пролетер и последњи ангажман је имао у српском клубу Балкан Фусион на Малти, а недавно је укупно три месеца играо турнире у Кини.

- Најлепше ми је било на оствру Гвадалупе, које је француска прекоморска територија на Карибима. Тамо сам играо три сезоне. Уживао сам у сваком дану проведеном тамо, то је заиста рај на земљи.

"Не бих волео да сам нижи"

Иако је висок невероватних 225 центиметара, највиши човек у Србији каже да никада не пожели да је мало нижи.

- У свакодневном животу некада ова висина може да буде проблем, али ја сам навикао да гледам људе "одозго" и то ми се свиђа. Не могу да замислим свој живот другачије.

Далибор је, пре развоја трговине преко интернета, имао много проблема да нађе гардеробу. Сада је другачија ситуација, али се и данас деси да неки комад "крпе“ плати вишеструко, него људи просечне висине, пише Иловезрењанин.

- На пример, 2001. године сам имао само један пар патика, а сада имам 13 пари. Обућу купујем у Француској и Холандији, а патике преко e-bay-a. Неке ствари, попут кошуља, дуксева и фармерки, шије ми кројач - закључује Мицић.

Који број ципела носи?

Далиборов број ципела је 53, што би значило да је газиште мало мање од пола метра.

Кад улази у кућу или било која друга врата мора скроз да се сагне, па људи гледају као у чудо.

(Стил)