Извор:Фото: Предраг Митић, Profimedia

Мајка нашег глумца УБИЈЕНА хицем у потиљак, стан запаљен

Извор: Нпортал

25.07.2024.

09:03

ГЛУМАЦ Срђан Тимаров познат је љубитељима филма и позоришта у Србији, али о његовом приватном животу се мало зна.

И поред чињенице да претежно ради у позоришту, лик Косте ког је глумио у "Монтевидеу" је насмејао гледаоце до суза. Оштре замерке на рачун младих фудбалера Краљевине Југославије, изречене јаким војвођанским нагласком су неке од најупечатљивијих сцена тог филма.

Оно што је шокирало Србију јесте породична трагедија коју је доживео глумац када је његова мајка убијена.

BloombergAdria.com

Наиме, Клара Мандић, чувена политичарка и стоматолог која је брутално убијена 9. маја 2001. године. У запаљеном стану, у ком је подметнут пожар да би били сакривени трагови, пронађено је њено тело са раном од метка на потиљку.

Убица се подробно припремао за злочин, па је испред њеног стана на Бежанијској коси данима бацао петарде да би навикао комшије на звук пуцњаве.

Пошто је позвонио на Кларина врата, нападач је хладнокрвно испалио метак у њу, а затим је извршио преметачину по стану. Узео јој је мобилни телефон, пиштољ и бунду. Оно што је зачудило полицију је да са њеног тела није скинут накит. Убица се потом вратио до свог аутомобила, узео канистер са бензином и запалио стан, највероватније да би прикрио трагове злочина, писали су медији.

Комшије су пријавиле пожар у 19:30 часова, а полиција и ватрогасци су по доласку у стану затекли језиву сцену. Клара је лежала лицем на доле, са раном од метка на потиљку. У суседној соби, која није била оштећена ватром, пронађени су спаљени папири, за које инспектори нису могли да утврде да ли су неки документи или новине.

BloombergAdria.com

За мање од два дана полиција је решила злочин, а главни осумњичени је био Никола Живковић, који је и ухапшен. Мотив је највероватније било користољубље, пошто је убица био у великим новчаним дуговима.

Клара је рођена у јеврејском логору у Италији, а њени родитељи нису преживели страхоте Другог светског рата. Усвојила ју је породица Мандић, чије је презиме узела, али никада није заборавила своје јеврејско порекло.

Глумац је 2020. у емисији "ТВ лица" причао о покојној мајци од које је научио како бити храбар.

- Кад тако тврди крене, она је некако... Предодређено јој је било да се бори. Ишла је гладно и храбро у живот. Живела је у јако великим потезима и јарким бојама. Трагично је страдала... Ако говоримо о неким највећим боловима у животу, то је што сам трагично изгубио мајку. Ја то на свој начин носим. То јесте она рана која се претвори у звезду, па ти сија, да знаш како да идеш. Али, ни сам квантитет није то колико смо година ми провели заједно, него колико је тога у мени од ње остало. Мислим да је то важније у родитељству, него бити сваки дан ту и скувати супицу - рекао је глумац.

BloombergAdria.com

- Ја сам са родитељима стварно доживљавао Дизниленд, какве разговоре сам имао прилике да слушам... Она је волела људе, аутентичне људе, и они су обоје, Ђорђе и Клара, били врло аутентични. Заједно су били експлозивно пуњење. Зато то није дуго ни потрајало, али су се обожавали до краја, поштовали, били фантастични другари. То сам научио од њих - казао је Тимаров.

(Блиц)