Извор:Фото: Фејсбук принтскрин/Rachel Claire Stanton, Н. Фифић, Shutterstock

ЧУВАРКА ОПШТИЛА С ЗАТВОРЕНИКОМ: Остала трудна и родила дете

Извор: Нпортал

25.07.2024.

13:32

СКАНДАЛ у затвору HMP Five Wells у Нортамптону поново је скренуо пажњу јавности на проблем афере између чувара и затвореника. Затворска службеница Рејчел Стантон, која је имала интимну везу са осуђеним разбојником Едвином Полеом, избегла је затворску казну, али је осуђена за свесно злоупотребљавање јавне функције.

Рејчел Стантон, тада тридесетједногодишњакиња и мајка петоро деце, започела је везу са Едвином Полеом док је радила као чувар у затвору HMP Five Wells.

Њихова веза довела је до скандалозног инцидента када су ухваћени у интимном чину у складишту затвора. На суђењу у Нортамптону жена је плакала јер јој је изречена казна од девет месеци затвора, али је казна суспендована на 18 месеци, уз обавезу учешћа у програму рехабилитације од 20 дана.

Судијa који је изрекао пресуду, истакао је да је Рејчел требало да зна шта је за њу добро и да је јасно да је веза са затвореником непримерена, пише The Sun.

За њихову везу сазнало се током 2022. године, а тада је Поле премештен у други затвор. Они су у међувремену добили заједничко дете, али нису опстали заједно, те су се растали.

BloombergAdria.com

 

Иначе, оваква афера није једини случај. Недавно су откривени и други случајеви непримерених веза између чувара и затвореника, попут случаја Ешли Бејт и Џоди Валкс које су размењивале хиљаде порука са истим затвореником. Такође, откривено је да су осуђени криминалци чак хвалили како плаћају женске чуваре за интимне услуге. 

Поред тога, недавно се десио скандал када је откривен интиман однос затворске службенице из Велике Британије са затвореником. Полиција је покренула истрагу о шокантном видеу који приказује жену, односно чуварку Линду,  како има интиман однос са неидентификованим затвореником у затворској ћелији Вандсворта, мушког затвора у Лондону. 

(Срећна Република)