Извор:Фото: В. Данилов, Профимедиа

ЈЕРОТИЋ Како разбити ДОСАДУ у браку - овако се обнавља однос

Извор: Нпортал

25.07.2024.

14:40

ИСТАКНУТИ српски лекар, неуропсихијатар, психотерапеут и књижевник Владета Јеротић посветио је свој дугогодишњи рад истраживањима о браку, породици и развоју деце. Његова излагања се и данас цитирају и препричавају, а снимци често круже друштвеним мрежама.

Професор Владета Јеротић био је чувени српски неуропсихијатар, психотерапеут, филозоф, књижевник и академик САНУ, а народу са ових простора оставио је у аманет много мудрих мисли и животних смерница, од брака, васпитања деце до социокултурних феномена.

О мушко-женским односима, љубави и браку учио је од највећих мислилаца, али пре свега из сопственог искуства и кроз психотерапеутски рад. Један снимак са његових предавања који тренутно влада мрежама говори баш о мушко- женским односима. Тачније, када наступа досада у браку и како је превазићи.

Овај снимак би требало да погледа сваки брачни пар у Србији.

"Досада у браку буде после, не знам, 5 година, 10 година брака . Буде повремено и досадно. А може ли се обновити брак? Па обнавља се брак непрекидно. Треба га сваки дан обнављати. Та љубав више није заљубљеност, али је прешла у зрелију форму која се зове љубав. Па негуј љубав у браку. Шта све негујеш? Дете...па цвеће, па пса или мачку", рекао је Владета, те наставио:

"А шта не негујеш... жену или жена мужа?

Једни друге, негујте се", закључио је Владета Јеротић.