Извор:Фото: Профимедиа

ДРАМА НА ПЕЉЕШЦУ: Заустављено је ширење пожара

Извор: Танјуг

25.07.2024.

21:09

ПОЖАР код места Поникве на Пељешцу још није угашен, али заустављено је ширење и санирају се ивична подручја, изјавио је обласни ватрогасни командир Стјепан Симовић.

Велики пожар, који је данас око 11 сати плануо на платоу на којем се налази ветропарк, гасило је више од стотину ватрогасаца, а током дана помагала су им и четири канадера.

-Са свим ватрогасцима остаћемо на пожаришту цијелу ноћ. Можда ћемо пустити део домаћих ватрогасаца, јер ће пожар требати да се чува и сутра, рекао је Симовић и додао да ветар може да створи проблем, преноси Индеx.хр.

Главни ватрогасни командир Славко Туцаковић изјавио је да је на пожаришту пуно боље стање, ватра је под контролом, а више од сто ватрогасаца је терену.

-Нема ширења пожара, нема отворене ватре. Постављена су два возила поред места Поникве тако да су све превентивне радње обављене, а и отпустили смо део снага да се одморе, додао је Туцаковић.

Он је прецизирао да ће више од 50 ватрогасаца с возилима дежурати током целе ноћи, "спремни да реагују уколико се догоди нешто".