Извор:Фото: АТА имагес/Профимедиа

РАДО ПРИСТАО НА САРАДЊУ: Јокић дао коња Десингерици за спот

Извор: Нпортал

26.07.2024.

09:17

ДРАГОМИР Деспић Десингерица је подигао прашину својом песмом "Рендалица" која је заузела седмо место на Јутјуб трендингу.

Репер је такође привукао огромну пажњу због стила наступа, често иде толико далеко да допушта д му фанови лижу стопало, по њима баца питу, ренда сир, а врхунац свега тога је пљување у уста једној девојци у публици. 

Ретко ко зна да је коња у споту ове песме дао Никола Јокић из своје ергеле. Јокић је врло радо дао коња, а поред овог детаља занимљиво је да се помињу речи "бауљам" и "ћарлијам".  

BloombergAdria.com

 

Старији слушаоци препознају ове речи, док су млађима можда непознате.

"Ћарлијати" је стара српска реч која потиче из периода турске владавине и означава лагано комешање ваздуха, попут пиркања ветра. У модерном контексту, може значити и тихо причање или шапутање. "Бауљати" се често користи за описивање пијаних авантура током којих особа једва хода. Такође може значити тешко кретање након ноћног провода или мучење у животу. Синоними за бауљање укључују тумарање, луњање, лутање, смуцање и шеткање.

Према неким мишљењима, ове речи имају дубоко, готово филозофско значење. Ипак, свако ће их интерпретирати на свој начин онако како жели да чује. Само творац зна која е намера његових стихова.  

(Курир)