Извор:Фото: Профимедиа

СТИЖЕ РЕТРОГРАДНИ НЕПТУН Доноси колапс и хаос за ова 3 знака

Извор: Нпортал

26.07.2024.

14:17

РЕТРОГРАДНОМ Нептуну ускоро се придружује ретроградни Меркур па спасавај се ко може.

Нептун је планета духовности, па док путује ретроградно, можемо се наћи у ситуацији да преиспитујемо своја духовна уверења и оно што сматрамо истинитим. Можемо се склонити ка различитим идеологијама или другачијим начинима постојања. Ако смо до сада избегавали духовне аспекте у нашим животима, ретроградни Нептун може изнети те проблеме на површину, терајући нас да се суочимо с њима.

Нептун је почео своје ретроградно кретање 2. јула и трајаће до 7. децембра 2024. Нептун ће ретроградно путовати кроз знак Рибе, крећући се од последњег степена Риба уназад до 23. степена Риба.

BloombergAdria.com

Плес Нептуна на последњим степенима знака Риба помаже нам да се припремимо за завршетак овог циклуса који је започео када је Нептун први пут ушао у Рибе у априлу 2011. године.

Иако ће Нептун остати у Рибама све до марта 2026. године, већ почињемо осећати како се овај циклус приближава крају. Можда већ размишљате о томе које су Нептунове теме биле присутне у вашем животу од 2011. године.

Нептун воли да буде у знаку Риба, где може најпотпуније и најаутентичније да се изрази. Нептун је планет илузија, снова и креативности. На највишем нивоу, повезан је са дубоком, безусловном духовном љубављу и јединством. На најнижем нивоу, може бити повезан с обманама и манипулацијама.

Док Нептун путује ретроградно, подстиче нас да подигнемо вео и откријемо вишу истину. Илузије или идеје, па чак и снови и жеље које смо некад имали, можда више неће одзванјати или се неће чинити усклађеним са нашим садашњим путем.

Ако желите дубље да истражите циклус ретроградног Нептуна, сетите се шта се дешавало у вашем животу од децембра 2023. године (или чак од априла 2011. године), посебно у областима које се тичу ваше креативности, снова, илузија, интуиције и могућих обмана.

Током овог ретроградног периода, нешто што је кувало у том временском периоду може изаћи на површину, или можете добити више увида и одговора. Запамтите да је ретроградни Нептун суптилна енергија, па можда неће бити сасвим јасно шта се дешава, пише Атма.хр.

Да бисмо вас припремили за ово, ево неких манифестација које можемо доживети током ретроградног Нептуна:

Блокаде у креативности

Као планет креативности, маште и снова, ретроградни Нептун може понекад изазвати блокаде у креативном изражавању, али то је само део процеса поновног рађања наше креативне визије.

Иако се можда осећате блокирани у вашим креативним пројектима, ово је време када се можете радовати новом рођењу. Такође можете искористити ово време за одмор од креативних пројеката и усмерити се на логистику. Понекад наши креативни процеси захтевају планирање и организацију, а сада је добро време да на томе радите.

Преиспитивање духовног пута

Нептун је планет духовности, па током ретроградног путовања можемо се наћи у ситуацији да преиспитујемо наша духовна уверења и оно што сматрамо истинитим. Можемо бити склони различитим идеологијама или другачијим начинима постојања.

Ако смо досад избегавали духовне аспекте наших живота, ретроградни Нептун може изнети ове проблеме на површину, терајући нас да се с њима суочимо.

Лако је минимализирати ствари које нам се дешавају, у настојању да будемо суосетљиви или "бољи људи", али ретроградни Нептун је прилика да размислимо и применимо практичнији, логичнији и дубљи приступ ситуацији.

Ретроградни Нептун такође може донети спознају о духовном путовању које смо пратили и да ли нас оно доводи до унутрашњег мира или само храни наш его.

BloombergAdria.com

Лекције о безусловној љубави

Нептун је такође планет безусловне љубави, љубави која је изван наших односа и која је вечно повезана са делом наше душе. То је љубав која јесте и којој ћемо се вратити. Можемо је назвати и Божанском љубављу.

Док Нептун путује ретроградно, можемо осећати унутрашњи позив да практикујемо или приступимо овој Божанској љубави и усмеримо је према себи.

Такође, можемо се наћи на ивици између препознавања да смо сви љубав и да заслужујемо љубав, и постављања граница и одбијања да нас искоришћавају.

Иако је безусловна љубав важна духовна пракса, понекад морамо практиковати љубав из даљине и кроз постављање граница.

Провера стварности

Нептун је планет бега. Његова суштина је да се изгубимо у филму, песничком делу или другом свету фантастичног романа. Све ове ствари имају своје место и лепоту, али ако смо их користили да би стално бежали од суочавања са стварима, ретроградни Нептун нас може вратити у стварност.

Подигнутим Нептуновим велом, можда ћемо бити приморани да се суочимо са стварима, видимо праву истину и бавимо се оним што смо покушавали да заобиђемо.

Такође, Нептун влада зависностима о супстанцама које мењају свест, па проблеми у вези с тим такође могу испливати током овог ретроградног периода.

Откривене тајне

Када Нептун путује ретроградно, то је као да добијемо увид у оно што се дешава иза кулиса. Можемо видети шта је стварно, а шта није.

Док Нептун путује ретроградно, може подићи вео и омогућити нам да видимо истину. Ако је неко био обмањивао или смо игнорисали истину, Нептун може натерати да се суочимо с њом.

Ретроградни Нептун може бити као скидање ружичастих наочара и сагледавање стварности онога што нас окружује. Може донети буђења и открића истине. Иако то може бити изазовно, верујте да сте спремни да се суочите с тим!

Нове наде и снови

Као планет жеља и снова, ретроградни Нептун може нас натерати да преиспитамо своје снове и жеље. Можемо открити да оно за чим смо некада жудели више није оно што нас испуњава или више не одражава куда желимо ићи и ко желимо бити.

Такође, можемо одлучити да је време да одустанемо од неких старих снова или циљева у корист нових путева.

BloombergAdria.com

Три хороскопска знака ће осетити ову ретроградну фазу Нептуна

Иако ће енергија бити суптилно присутна за све током овог периода, одређени хороскопски знакови ће доживети Нептуново ретроградно кретање изразитије.

Близанци

Близанци ће током Нептуновог ретроградног циклуса бити позвани да преиспитају своје друштвене односе и вештине комуникације. Могу се суочити са нејасноћама и неспоразумима у интеракцијама са другима.

Биће подстакнути да размотре истинитост својих речи и намера, те ће се фокусирати на аутентичност. Креативност може бити блокирана, али је идеално време за истраживање нових идеја и прилагођавање старих пројеката. Такође, суочиће се са питањима сопствене духовности и тражиће дубље значење у свакодневним ситуацијама.

Девице

Девице ће осетити утицај ретроградног Нептуна у аспектима повезаним са њиховом свакодневном рутином, здрављем и служењем другима. Ретроградни циклус може донети збуњеност у вези са личним циљевима и сврхом.

Девице ће бити позване да преиспитају своје навике и методе рада, те пронађу равнотежу између практичности и духовности. Ово је време када Девице могу открити скривене таленте или интересовање за креативне пројекте који су раније били запостављени. Такође, ово раздобље може појачати њихову осетљивост на емоционалне потребе и подстакнути их на дубље емоционално исцељење.

Рибе

Рибе, као знак којим влада Нептун, ће дубоко и лично осетити ову ретроградност. Ретроградни Нептун може подстаћи интроспективна размишљања и осећај носталгије. Суочиће се са прошлим илузијама и открити како су њихови снови и идеје изграђени на темељима које је потребно потпуно преиспитати.

Ово је време за прочишћавање визија и усклађивање са правом истином. Креативни блокови могу бити присутни, али Рибе их могу превазићи фокусирањем на духовне праксе и саморефлексију. Ово раздобље доноси дубље разумевање сопствених емоција и потребу за емоционалним исцељењем.