Извор:Фото: В. Данилов

БЕРЧЕК ЛУПАО ШАМАРЕ ЛАУШУ Жарку зујало у глави-прекинули сет

Извор: Нпортал

26.07.2024.

18:40

"АЛЕКСАНДАР Берчек ме је стварно пребио на снимању филма Догодило се на данашњи дан", открио је једном приликом Жарко Лаушевић.

У овом остварењу редитеља Мирослава Лекића снимљеном 1987. године, Лауш је играо Бајру, студента који живи од разношења млека. Младић станује у шупи једног дворишта са млађим братом Грецом, ког тумачи глумац Марко Ратић, а убрзо им се придружије и скитница Малеш односно Срђан Жика Тодоровић.

У култној сцени, када полицијски инспектор ког је играо Александар Берчек шамара Бајру зато што се супротставио клинцима који су му просули млеко, пљуштали су прави ударци.

"Један од њих је извадио нож и ја сам се само бранио", говори Барја у том кадру, на шта му полицајац лупа шамарчине и одговара: "Лажеш. Бијеш децу, после кажеш да је било у самоодбрани. Признај чика инспектору"!

Лаушевић открива да је тада стварно добио батине.

BloombergAdria.com

 

- Аца и ја смо се договорили да ми удари прави шамар. То је једини начин да изгледа реално. Добро ме је лупио! Зујало ми је у глави - говорио је својевремено глумац и додао да су га и друге колеге "тукле":

- Шамарао ме је и Бата Живојиновић у филму "Бој на Косову", али сам му вратио у "Октобарфесту". Стево Жигон ме шамарао на проби за филм "Боље од бекства". Питао сам га: "Па што на проби?", а он ми је одговорио: "И на проби!" Али, Берчек је то урадио најбоље!

BloombergAdria.com

 

Редитељ филма Мирослав Лекић сећа се да је Лаушевић био црвен од шамара.

- Када смо радили део у ком Берчек ислеђује Лауша, договорили су се да му удара праве шамаре! Нису хтели да фолирају. После трећег дубла морали смо да завршимо снимање, јер ни шминка није могла да прикрије црвенило на Жарковом лицу - прича редитељ.

Подсетимо, великан српског глумишта Жарко Лаушевић преминуо је 15. новембра 2023. године у Београду.

(Информер)