Извор:Фото: Профимедиа, Shutterstock

ШПАНОВИЋКА НАПАДА ЗЛАТО: Ивана спремна за Олимпијаду

Извор: Нпортал

26.07.2024.

21:24

АКО је атлетика краљица спортова, Ивана Шпановић је краљица српског спорта. Скоро 15 година рада са тренером Гораном Обрадовићем и 15 медаља са највећих светских такмичења и пет Дијамантских лига.

У интервјуу за Спортал, наша атлетичарка је рекла да припреме трају одувек, још од 2010. када је почела прича са Обрадовићем.

- Припремамо се још од 2010. Ту је наша прича почела и сваки наредни дан је била припрема увек за Олимпијске игре. Прве заједничке су биле 2012, па 2016. и 2021. Сада се ево поново припремамо, онако како најбоље знамо и умемо, па верујем у позитиван исход - рекла је Ивана и открива како се припремала.

- Најсмешније питање које ми постављају људи јесте да ли сам икада на тренингу скочила даље него на такмичењу. То никад није био случај, нити ће се вероватно десити, већ постоје пикови у сезони када треба да будем најспремнија, а тренинг служи само за те неке главне провере. Ето, у принципу, после 25 година тренирања истих ствари је и даље занимљиво, увек може нешто да се поправи, а наравно, најбитнија је атмосфера у којој радим.

BloombergAdria.com

 

Тимски смо се наместили по души и енергији, нашли смо се и скупили, па је права доза доброг расположења, мотивисаног рада и здрава атмосфера на месту где проводимо прилично пуно времена - рекла је Ивана у интервјуу за " Спортал"

Шпановићева је открила да јој је злато на овим Играма велика жеља.

BloombergAdria.com

 

- Глупо је да сад после освојених медаља на светском и европском првенству више пута ја сада говорим како бих била задовољна само да се тамо појавим. Нема ни потребе. Наш говор тела је само крајња пројекција тога што се деси на такмичењу. Наравно да ми је злато у Паризу једина ствар која ме у том моменту занима, боже здравља да се то испуни, да то стварно буде моје најбоље такмичење у каријери, ја бих то волела више од свега на свету. У крајњој линији била сам спремна за злато у Токију, а десило се то што се десило, завршила сам на четвртом месту и било ми је криво јер сам у квалификацијама имала скок за злато, али то није био мој дан, што је сасвим у реду, али јесте у Будимпешти када сам скочила национални рекорд и победила на Светском првенству. Учинићемо све што је до нас да будем максимално спремна и даћемо максимум, даћу и желим, а остало како Бог налаже - поручила је српска атлетичарка.

(Спортал)

БОНУС ВИДЕО: