Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Врелини се не види крај

Извор: Нпортал

26.07.2024.

22:10

МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић истакао је данас да нас од 5. августа чека дуг топлотни талас коме се за сада не види крај.

Метеоролог Иван Ристић открио је да нас до краја јула и почетком августа чека прави температурни ролеркостер.

- Данас је на снази зелени метеоаларм, што је невероватно, јер то значи да нема упозорења, а температура ће ићи до 32 степена. У Београду ће можда бити 29 степени Целзијусових и релативно је пријатно време - каже метеоролог Ристић.

Међутим, како најављује, већ од ноћас креће антициклон који нам стиже из Африке, па нас већ сутра очекују више температуре, са главним пиком у недељу!

- Афрички антициклон убрзано иде према нама. Максимум ће бити у недељу! Сутра ће се већ осетити пораст температуре и биће тотално другачији осећај. Почећемо да се знојимо, биће спарно поново - каже метеоролог Ристић.

Наводи да ће температура бити виша за два или три степена у односу на данас, док нас у недељу очекује пик овог топлотног таласа.

- У недељу ћемо се подсетити на оно што смо имали пре пада температуре. Понегде ће бити и до 37 степени! У Београду се очекује максимум до 35 степени, међутим, у понедељак поново стиже преокрет - каже метеоролог Иван Ристић.

Већ у понедељак стиже освежење, а у уторак су могуће ниже температуре у односу на ове које су данас. https://www.youtube.com/watch?v=iAfNSMDAObc&ab_channel=BlicTV

- У понедељак нам поново долази мало свежији ваздух, а са северним и западним ветром биће свежије. Температура ће пасти на 32 степена, а могуће је да ће понегде бити и нижа. Опет ћемо имати пријатније време, а у уторак ће температуре бити сличне као данас - каже метеоролог Иван Ристић.

До 5. августа нема промене, од 5. притиска врела купола
До краја јула једини баш врео дан ће бити недеља, 28. јул са максималним температурама понегде и до 37 степени Целзијуса, у Београду до 35 степени Целзијуса.

Јутра ће, осим недеље и понедељка, бити пријатна са минималном температуром до 20 степени Целзијуса, али ће и ноћи бити пријатније.

Почетком августа има услова за краткотрајне пљускове кише са грмљавином, а од 5. августа почиње нови топлотни талас. Јача афрички антициклон, који ће захватити већи део Европе. Температуре ће поново скочити на близу 40 степени Целзијуса, најављује метеоролог Ристић.

- Од 5. августа притиснуће нас топлотна купола и том топлотном таласу за сада се не види краја - каже метеоролог Иван Ристић.

(Блиц)