Извор:Фото: Танјуг/АП

Спортиста ампутирао прст како би учествовао на Олимпијади

Извор: Нпортал

26.07.2024.

22:35

АУСТРАЛИЈСКОМ хокејашу на трави Мету Досону ампутиран је део прста на десној руци како би могао да се такмичи на Олимпијским играма које су вечерас свечано отворене у Паризу.

Наиме, 30-годишњи Досон је сломио домали прст десне руке након што га је ударио хокејашки штап током тренинга уочи почетка Олимпијаде, што је могло довести у пиање његово учешће на Играма, jaвља NBC News.

Најављени опоравак би трајао чак неколико недеља, те би он пропустио прилику да се такмичи на највећем светском подијуму, због чега је Аустралијанац одлучио да ампутира део прста како би му се време потребно за опоравак смањило на неких десетак дана. 

Досон тврди да је одлука била пажљиво размотрена.

- Донео сам промишљену одлуку са пластичним хирургом. Нису биле у питању само Олимпијске игре, него и даљи живот. Најбоља опција је била да ампутирам врх прста. Претпостављам да је то мала промена у овом тренутку и представља узбудљив изазов - рекао је Досон за 7News и додао:

- Нисам имао много времена да донесем одлуку. Назвао сам своју супругу,а она ми је поручила да не доносим исхитрене одлуке и да размишљам о даљем животу после Игара. Надам се да ми не треба превише времена да се вратим у форму. 

Иначе, Досон је на прошлим Олимпијским играма у Токију освојио сребрну медаљу.