Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

СТИЖЕ НОВИ ВРЕЛИ ТАЛАС: Прогноза за наредних 7 дана

Извор: Нпортал

27.07.2024.

07:31

У СРБИЈИ ће након свежег јутра током дана бити претежно сунчано и топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб источни и југоисточни ветар. Најнижа температура биће од 12 до 19, а највиша од 30 до 34 степена.

У Београду ће такође бити претежно сунчано и топло. Најнижа температура биће 16 до 19, а највиша око 32 степена.

До краја јула претежно сунчано и топло. Максималне температуре:

- данас, 27. јула, од 30 до 34 - сутра, 28. јула, од 33 до 37 - у понеделјак, 29. јула, од 30 степени на северозападу до 35 на југу и истоку Србије - у уторак и среду, 30. и 31. јула, од 30 до 34 степена Топло време са сличним максималним температурама наставиће се и почетком августа. Од четвртка, 01. августа, уз локални развој облачности ретка и изолована појава краткотрајних плјускова са грмлјавином.

BloombergAdria.com

Време наредних дана

У Србији у наредних седам дана претежно сунчано и топло, само у понедељак у брдско - планинским пределима југозападне и јужне Србије локална појава пљускова са грмљавином.

Најтоплији дан биће недеља, уз максималне температуре од 34 до 37 степени Целзијуса.

У понедељак у већем делу земље мањи пад температуре за 4 до 6 степени, док ће се на истоку и југоистоку задржати веома топло са максималним температурама око 35 степени.

BloombergAdria.com

Упаљен жути метео аларм

У целој Србији данас је на снази жути метео аларм због екстремно високих температура. Жуто упозорење значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

(Курир)