Извор:Фото: Профимедиа

ПРОБЛЕМИ ЗА РАФУ? Надал о могућем повлачењу

Извор: Нпортал

27.07.2024.

22:52

Шпански тенисер вечерас је истрчао на терен у дублу са Карлосом Алкаразом, али је његов наступ у синглу на Олимпијским играма и даље под знаком питања.

Љубитељи спорта навијају да у 2. колу на париској шљаци гледају окршај старих знанаца - Рафаела Надала и Новака Ђоковића. Српски ас је данас лако одрадио свој део посла и на премијери рутински савладао Аустралијанца Метјуа Ебдена са 6:0, 6:1, док Шпанца тек чека окршај са Мађаром Мартином Фучовичем.

Међутим, популарни "бик са Мајорке" још није донео одлуку да ли ће наступити у сингл конкуренцији због свог здравственог стања и физичке спреме.

- Не знам да ли ћу играти сингл, разговараћу са својим тимом. Донећемо одлуку која је најбоља за нас као екипу, како бисмо имали највеће шансе да донесемо медаље Шпанији. Да повећамо шансе да се то догоди. Некада је мање-више. Сутра ћемо донети одлуку да ли ћу играти или не, морам да попричам прво са свима - рекао је Надал.

Ипак, Рафа је вечерас играо у дублу са Карлосом Алкаразом. Пред 15.000 навијача на стадиону "Филип Шатрије" савладали су аргентински пар Максимо Гонзалез и Андреас Молтени са 7:6, 6:4, па су се тако пласирали у осмину финала.

- Представљати Шпанију на Олимпијским играма у овој комбинацији је фантастично. Са овом победом смо добили шансу да сањамо још мало. Играли смо добро као тим, то што је Карлос био уз мене ми је давало мир и самопоуздање. Треба да уживамо у овоме и да наставимо даље - поручио је Надал.