Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/erinsboroughnews

Преминула звезда хит серије - заспала и није се пробудила

Извор: Нпортал

28.07.2024.

11:39

ЗВЕЗДА "Суседа", која је била позната по улози Лин Скали, преминула је мирно у петак у Мелбурну, док су поред ње биле ћерке, Елоиз и Сара.

У петак, 26. јула, свет је изгубио једну од својих најсјајнијих звезда - Џенет Андреварту, познату по улози Лин Скали у популарној аустралијској серији "Суседи". Њена смрт у 72. години је завила многе у тугу, али је оставила неизбрисив траг у свету уметности и забаве. Вест о њеној смрт је објављена у недељу, 28. јула, а званичан налог серије у којој је глумила поделила је дирљиву објаву на друштвеној мрежи Инстаграм.

- Сви из "Суседа" су дубоко ожалошћени због смрти Џенет Андреварте - наводи се у објави.

Рођена у Мелбурну, Џенет је своју каријеру започела као наставница музике пре него што је одлучила да следи своју страст ка глуми. Након завршене драмске школе, брзо је освојила телевизијске и позоришне улоге, али ће заувек остати упамћена по својој улози у "Суседима". Лин Скали је постала иконични лик, освојивши срца гледалаца широм света својом аутентичношћу и топлином.

Поред "Суседа", Џенет је оставила дубок траг и улогом Ребе Кен у серији "Затвореник". Њена глумачка вештина је дошла до пуног изражаја у овој серији, где је још једном показала свој таленат и шарм који су је чинили незаменљивом.

Џенет је била посвећена уметница, а њен таленат није био ограничен само на телевизију. Велики део свог времена провела је радећи у позоришту, учествујући у бројним продукцијама и остављајући неизбрисив печат на свакој представи.

Њени најближи пријатељи су је описивали као страствену, радозналу, великодушну и забавну особу, која је оставила неизбрисив траг у њиховим срцима. Дирљиве речи њених колега из "Суседа" сведоче о томе колико је Џенет била вољена и поштована не само као глумица, већ и као особа.