Извор:AP Photo/Ariel Schalit

ЗВАНИЧНО НАЈЛЕПША: За Мис света изабрана Индијка Харназ Саду

Извор: Нпортал

13.12.2021.

12:02

НА 70. светском избору за најлепшу жену, у израелском летовалишту Еилат, изабрана је нова Мис универзума за 2021. годину, 21-годишња Харназ Саду из Индије.

Саду је иза себе оставила 79 лепотица из различитих земаља. Титулу прве пратиље освојила је Мис Парагваја Надђа Фереира, док је за другу пратиљу изабрана Мис Јужне Африке Лалеј Мсване.

Круну новој најлепшој жени уручила прошлогодишња победница Андреа Меса.

BloombergAdria.com

 

Харназ Саду из Индије се на такмичењу представила као заговорник јачања положаја жена у свету, а иначе ради као глумица.  Највећа инспирација јој је позната Pryanka Chopra и мајка која је гинеколог, а уз коју још одмалена волонтира у камповима за девојчице учећи их о хигијени. У слободно вриеме бави се јогом, плесом, кувањем, јахањем коња и играњем шаха. 

BloombergAdria.com

 

Жири на избору најлепше жене света, чинили су Адријана Лима познати топ модел, водитељка Adamari Lopez, некадашња Мис света  Iris Mittenaere, глумица Marian Riverа, позната Bollywoodska глумица Urvaski Raurela и добитница награде Emmy Rena Sofer. 

Индија је последњи пут на избору за Мис универзума победила 2000. године захваљујуци глумици Лари Дути.

Међу 16 најлепших жена ушле су још представнице Сједињених Америчких Држава, Венецуеле, Филипина, Арубе, Велике Британије, Јапана, Бахама, Порторика, Сингапура, Kолумбије, Панаме, Француске и Вијетнама.

BloombergAdria.com

 

 
Први пут ове године такмичила се и представница Уједињених Арапских Емирата, а после више од четири деценије појавила се и представница Марока.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".