Извор:Фото: Shutterstock

ДА ПЕШКИРИ БУДУ МЕКАНИ И МИРИШЉАВИ: Пробајте совјетски трик

Извор: Нпортал

29.07.2024.

20:55

Једноставан трик за прање веша које су домаћице у бившем СССР-у радо користиле помало је заборављен, али даје невероватне резултате. Наиме, ако ваши пешкири и кухињске крпе непријатно миришу чак и после прања на високим температурама, проблем би требало да реши једна стара метода које су совјестске домаћице редовно користиле.

Овај користан трик објављен је на руском каналу "Хитрости хозяйки", а они су га тестирали и тврде да је заиста делотворан, баш као што су њихове баке и тврдиле.

Дакле, ако желите да вам пешкири после сваког прања буду мекани и миришљави, све што вам треба јесу водоник пероксид, односно хидроген од 30 %, и вода

Поступак примене и употреба

У дубокој посуди помешајте пет литара воде и пет кашика хидрогена од 30 одсто. У ову смесу потопите пешкире и крпе на пола сата, а потом их оперите на класичан начин. Одмах ћете приметити да је непријатан, плеснив, буђав, мирис нестао. Овај трик можете користити и за кухињске крпе, постељину, платнене салвете...

BloombergAdria.com

 

Хидроген ће помоћи и у избељивању веша, а може да помогне и уклањању старих флека.

Уместо потапања пешкира у ову смесу, можете хидроген користити и за машинско прање, али можда неће бити једнако делотворан. У том случају само додаје чашу хидрогена у одељак за омекшивач у машини и изаберите жељени програм.

(Блиц жена)