Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Ordinacija - Zvanični kanal/RTS

БОЛНИЧКИ КРЕВЕТ СЕ ТРЕСАО: Водитељка о тешкој болести

Извор: Нпортал

30.07.2024.

07:31

ВОДИТЕЉКА Милица Недић имала је својевремено тежи облик корона вируса, а једном приликом је и јавно говорила о томе кроз шта је све пролазила у том периоду.

Недићева је истакла да лекари нису смели да дају прогнозе.

- Ја сам тог викенда радила, 20. фебруара, а 21. фебруара сам ја већ била у болници у ковид центру. Ја сам тог дана радила и уређивала дневник, само сам осетила тог дана неку нелагоду, малаксалост, неку слабост, неку језу кроз организам, и једва сам завршила Дневник, рекла - довиђења поштованим гледаоцима и схватила да једва могу до куће да дођем - причала је Милица у емисији "РТС Ординација".

Убрзо је, како је тада открила, кренуо кашаљ и почела је да губи глас. 

- Температура није престајала и та слабост, малаксалост, бол мишића и костију... Уме човек да буде слаб и малаксао, али ово је нешто потпуно другачије. То је нешто што неко ко није прошао неће разумети, то је заиста потпуно један други организам којим ви не владате - објаснила је водитељка, која је у болници провела две недеље.

BloombergAdria.com

 

Поред короне, Милица је добила и бактерију клостридију.

- Десет дана температуре 40 степени, лекари кажу: "Један лек, други лек, трећи лек". Падне, па скочи и тако целу ноћ... Лекари кажу да нека правила и искуства кажу да издржим десет дана, после којих би требало да се смањи температура, са терапијом која ми је промењена. И они су били изненађени колико је то трајало, и колико сам имала снаге да се борим. Онај велики гвозден болнички кревет, он се тресе од грознице и удара у зид - описала је Милица део искуства.

- Тај напор и труд лекара, брига у сваком тренутку према сваком пацијенту, рад сестара, њихово даноноћно трчање, непланирани хитни случајеви, рад у скафандерима, где се види како им цури зној са лица, а видите и сузе на њиховом лицу када изгубе пацијента у једном дану... У тим ноћима, ви само чујете санитет који из сата у сат довози нове пацијенте. То су неке слике и ситуације које једноставно, морам рећи, остављају ране у вашем срцу и у мислима - испричала је уредница и водитељка РТС-а.