Извор:Фото: Ненад Живановић/Профимедиа

"ЈЕЗИВО" Србин у Грчкој једва избегао превару

Извор: Нпортал

30.07.2024.

08:58

ЈЕДАН српски туриста на својој кожи осетио је колико угоститељи могу да буду безобразни у својој жељи да што више зараде током сезоне, али је бар успео да упозори друге који иду на једну од плажа на Тасосу да не буду преварени.

Жељко је оставио поруку у једној од Фејсбук група посвећеној летовању у Грчкој и испричао шта му се десило.

"Данас сам био на плажи Алики на Тасосу. Обратите пажњу на услугу. Покушавају да преваре. Кажу 15 евра а буде 50 евра сет лежаљки. Плус, тродупло наплаћују услугу хране у бару, без да уједно кажу тачну цену пре поручивања", упозорио је он.

Врло брзо су се јавили и други Срби са групе Грчка инфо који су посведочили да је све што је Златко рекао истина као и да су се сами нашли у сличној ситуацији.

BloombergAdria.com

 

"Плажа је пренатрпана лежаљкама, не може човек поштено да прође међу лежаљкама. Генерално, на целом Тасосу су велике гужве, бар је тако било пре пар година... А за лежаљке "шишају"...",, пише у једном коментару, а у другом стоји како им се слично десило у Ставросу у једном бару на плажи.

"Када смо дошли један запослени на улазу нам је рекао да је сет лежаљки 50 евра. На моју реакцију да ми је скупо и да не желим пришао ми је њихов менаџер и објаснио како је "енглески језик њиховог радника лош" и да није 50 већ 15 евра. Прихватам. Он се окреће и одлази а онај исто радник ми каже да сачекам неколико тренутака. Када је менаџер отишао он ми онда говори да су лежаљке ипак 20 евра а не 15. Наравно да смо се окренули и отишли јер није ствар у 5 евра него у очигледном ваћарењу. Срећом отишли смо до оближњег бара Ecsauzua код Звездана који је жива легенда. Прича српски, јако љубазни а притом је довољно да се узме макар једно пиће. Добро проверите и за цене питајте унапред. У сваком житу има кукоља, нису сви исти", пише један Иван.

BloombergAdria.com

 

Има и оних који су написали своје утиске о самом Тасосу и додали да је та конкретна плажа увек била "проблематична".

"Да, да запослени на Алики плажи су благо речено језиви. Штета за ту плажу што су такви запослени и што је натрпана лежаљкама. Иначе је много лепа природа, боја воде и има да се шета до неких ископина поред воде. Вреди видети", пише једна наша туристкиња.