Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/magicjohnson

ДИВАЦ УГОСТИО ЛЕГЕНДУ: Владе и најбољи додавач уживају у ЦГ

Извор: Нпортал

30.07.2024.

22:22

ЈЕДАН од најбољих кошаркаша у историји НБА лиге Меџик Џонсон одмор проводи у Боки Которској у друштву некадашњег саиграча Владе Дивца. Он је поделио велики број снимака и фотографија.

Једном од најбољих кошаркаша у историји НБА лиге није први пут да одмор проводи на , а очигледно је да му се допало па је одлучио да поново дође на Јадран и то на позив колеге из Србије.

- Ухваћен са бившим саиграчем из Лејкерса и чланом Куће славних Владом Дивцем вечерас у Црној Гори! Позвао је мене и Куки, наше госте Роднија и Холи и Мајка и Наташу, на вечеру у Црној Гори.

То је била стара тврђава која је претворена у луксузни хотел и отворена је пре две године. Вечера и истраживање имања били су једноставно невероватни!

Препоручујем свима у Црној Гори да погледају! - написао је Џонсон у опису фотграфија које је поделио на друштвеним мрежама.

Да им дружење прија јасно се види на фотографијама, а њих двојица су годинама блиски пријатељи. Џонсон је објавио и неколико снимака острва Мамула где су синоћ уживали на вечери.

Иначе, ово острво је некад било и концентрациони логор Мусолинијевог фашистичког режима током Другог светског рата, а сада је претворено у хотел у који долази домаћи и светски џет-сет.

Ко је Меџик Џонсон?

Ервин „Меџик” Џонсон Млађи бивши је професионални амерички кошаркаш. Изабран је као први пик НБА драфта 1979. од стране Лос Анђелес лејкерса. Целу своју професионалну каријеру провео је у дресу Лејкерса.

У својој првој сезони освојио је награду за најкориснијег играча НБА лиге. Пензионисао се 1991. када је објавио да је носилац ХИВ вируса, али је играо на Ол-стар утакмици 1992. године и освојио награду за најкориснијег играча Ол-стара.

Вратио се кошарци 1996. и одиграо 32 утакмице за Лејкерсе пре него што се трећи и последњи пут пензионисао.

Три пута је био најкориснији играч лиге, девет пута је играо у НБА финалу, дванаест пута наступио је на Ол-стару, док је девет пута био изабран у најбољу прву петорку и једном у најбољу другу петорку сезоне.

Четири сезоне је био најбољи асистент лиге и предводио је НБА лигу са просечних 11,2 асистенције по утакмици.

Био је члан америчког Дрим-тима који је на Олимпијским играма 1992. у Барселони освојио златну медаљу.

#Ирвин Меџик Џонсон #Меџик Џонсон #кошаркаш Меџик Џонсон #Владе Дивац #кошаркаш Владе Дивац #Владе Дивац и Меџик Џонсон