Извор:Фото: М. Анђела

Чувена београдска зграда на листи НАЈРУЖНИЈИХ у Еворпи

Извор: Нпортал

31.07.2024.

14:17

НА ЛИСТИ најружнијих зграда у Европи, која је осванула на једном ТикТок каналу, нашла се и Генекс кула у Београду. Популарни профил под називом "Googleearthclip" дао је високу другу позицију згради која се сматра једним од симбола Београда.

На петој позицији листе "Најружније зграде у Европи“ нашао се Торањ Веласка у Милану. "Замишљено је да личи на средњевековни торањ, због средњевековне историје града, али нешто је пошло по злу", каже аутор видеа.

На 4. месту месту нашао се Телевизијски торањ Жижков у Прагу. "Непријатан призор дуж панораме града“, додао је.

Трећа позиција припала је W згради у Единбургу. "Ово је један од најскупљих хотела у граду, а изгледа како емотикон измета“.

BloombergAdria.com

 

И долазимо до другог места на ком се нашла Генекс кула, један од најпрепознатљивијих симбола Београда. "Пројектована је као добродошлица у град, али мислим да није баш испало успешно", коментарише аутор видеа.

Београђани су бурно реаговали на помињање Генекс куле у лошем контексту и одмах предложили пар примера који много више заслужују место на овој листи.

На првом месту ове незавидне листе нашла се Зграда Словачког радија у Братислави. "Замишљено је да изгледа као обрнута пирамида, чак има и мале пирамиде унутра које служе као студија за снимање", истакао је аутор, закључивши своју листу најружнијих зграда Европе, преноси Еспресо.