Извор:Фото: Профимедиа

ИБРИНО ПОРЕКЛО: Због изјаве - Босанци му окренули леђа

Извор: Нпортал

01.08.2024.

08:48

ЗЛАТАН Ибрахимовић није ни свестан колико су његове речи одјекнуле на Балкану, пошто је у изјави који језик говори пре свега наљутио многе из Босне и Херцеговине.

Шведски нападач Златан Ибрахимовић рођен је у Малмеу 1981. године, играо је за репрезентацију Шведске, међутим увек истиче поносно да је пореклом са Балкана. Његов отац Шефик је са подручја Босне и Херцеговине, мајка Јурка је Хрватица, а они су емигрирали у Шведску четири године пре него што ће се Златан родити.

BloombergAdria.com

Због свог порекла, Ибрахимовић је имао великих проблема током одрастања, научио је да се бори са тим док је још ишао у школу, а увек се интересовао за Балкан и гајио добре односе са фудбалерима из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе... Иако ни за једну од репрезентација није хтео да игра, само за Шведску. Такође, јасно је да Ибра течно прича "нашки", а његова изјава у емисији на америчкој телевизији "ЦБС" тако је одјекнула и до ових простора. Разлог? Зато што је Златан казао којим се све језицима служи.

Том приликом није рекао српски, српско-хрватски, хрватски, босански или све друге "варијације на тему", него је изговорио да прича језик који технички не постоји: "Причам пет-шест језика. Као млад сам се преселио у Холандију тако да сам научио холандски, а ту су још шведски, енглески, југословенски, италијански и мало шпанског", поручио је Ибра.

Управо због тог "југословенски", жестоко су му замерили у Босни и Херцеговини, па се тако на порталима у комшијској земљи већ увелико негативно коментарише Златанова изјава. Његови фанови из БиХ непријатно су изненађени што није рекао "босански" и зато су му многи окренули леђа, с тим да је сасвим јасно да Ибрахимовић никога није желео да увреди - просто је Американцима најлакше могао да објасни на тај начин којим се језиком служи.

(Мондо)