Извор:Фото: АТА имагес/Д. Миленковић, М. Вукадиновић, Н. Скендерија

ТАКМИЧИЛА СЕ НА ОИ: Ко је мајка Ангелине Топић?

Извор: Нпортал

02.08.2024.

13:29

АНГЕЛИНА Топић отворила је данас програм за српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу, а такмичи се у скоку увис.

Ангелина је данас са повређеном ногом прекочила 1.92, а таленат за спорт наследила је управо од родитеља који су такође били веома успешни атлетичари.

О оцу Драгутину се малтене све зна, а њена мајка Биљана својевремено је била троскокашица и то веома успешна.

Учествовала је на Светском првенству у дворани 2008, као и на Олимпијским играма у Пекингу 2008. На Олимпијским играма 2008. је прескочила 14,14 метара, а само четири центиметра су је делила од финала.

На Олимпијским играма у Лондону 2012. је остварила резултат од 13,66 метара и завршила такмичење у групи, заузевши 25. место.

На Светском првенству у атлетици 2009. у Берлину пласирала се у финале у коме је поставила нови државни рекорд од 14,52 метара. Тај резултат јој је био довољан за четврто место, док јој је за бронзу фалило шест центиметара.

Рођена је у Шапцу, 17. октобра 1977. године.

Пре неколико година Драгутин и Биљана су дали интервју за магазин "Хелло", у којем су одговорили на питање колико су строги родитељи.

- Дефинитивно важим за строжу и вероватно је тако - изјавила је Биљана.

- Нисмо толико строги, захтевнији смо у причи него на делима, али Ангелина увек истера своје на крају. Трудимо се да је саслушамо и да направимо неки компромис, али пре свега да јој личним понашањем дамо добар пример - додао Драгутин.

Биљана је веома активна на друштвеним мрежама где се може видети да она у 46. години изгледа боље од многих младих девојака што је последица бављења спортом.

(Блиц)

#Ангелина Топић #Ангелина Топић мајка #атлетичарка Ангелина Топић #Драгутин Топић #атлетичар Драгутин Топић #спорт #тајм аут