Извор:Фото: Профимедиа

По чему је позната министарка која је присно љубила Макрона

Извор: Нпортал

02.08.2024.

17:45

ФРАНЦУСКА министарка спорта Амели Удеа-Кастера и даље је у центру пажње после пољупца са председником Емануелом Макроном који је многима изгледао превише интимно.

Корисници друштвених мрежа тај су пољубац упоредили са пољупцем љубавника, а неки су истицали да је сцена изгледала "срамотно и непримерено".

Министарка Удеа-Кастера је бивша професионална тенисерка.

Пре него што је постала министарка спорта, кратко је била и министарка образовања. Макрон ју је у јануару ове године именовао за министарку образовања, али је на тој позицији била мање од месец дана. Макрон ју је сменио после открића да је децу уписала у отмене приватне школе, те због непримерених коментара на рачун јавних школа.

Средином јула запливала је у париској реци Сени чиме је хтела да покаже да је река довољно чиста да се у њој, у време Олимпијских игара, одрже такмичења у даљинском пливању и пливачки део триатлона. Раније је министарка изјавила да ће одржавање такмичења у Сени бити догађај века те да се то мора догодити због француске баштине.

Подсетимо, пољубац Макрона и министарке нашао се на мети негативних коментара на друштвеним мрежама, а највише због тога што је Макрон у дугогодишњем браку с Брижит, као и Амелие са својим супругом Фредериком. "Желим да верујем да су само јако пријатељски настројени", "Ја свог дечка тако љубим. Срамота", били су неки од коментара на друштвеној мрежи X.