Извор:Фото: Shutterstock

ПРОНАЂЕНО ЈЕ ТЕЛО НОВОРОЂЕНЧЕТА Утврђује се узрок смрти бебе

Извор: Нпортал

03.08.2024.

13:45

Дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду синоћ је обавио увиђај на лицу места у стану где је пронађено тело новорођенчета, чија је мајка хоспитализована и налази се у тешком стању.

Наложено да се обави обдукција са токсикологијом тела новорођенчета, која треба да утврди узрок његове смрти.

Мајка је задржана у болници ради неопходне операције.

Подсетимо, како је потврђено "Блицу", ГАК је пријавио полицији да је код њих приватним колима довезена жена, која је одмах оперисана, јер је била животно угрожена приликом порођаја. Полиција је даљом истрагом у стану у Београду пронашла мртво новорођенче.

Док су је спремали за операцију, са породиљом су полицајци обавили разговор како би сазнали шта се догодило и где је беба.

Прво рекла да је бацила бебу

Током разговора, жена је неповезано причала и помињала разне временске одреднице када се породила.

- Мењала је изјаве, тврдећи да је дете бацила, а на крају је признала да се тело бебе налази у стану на Врачару где се и породила. Она је тврдила на крају да је родила мртву бебу, а да јој се после слошило. Одмах су послате полицијске екипе на адресу и током увиђаја је пронађено тело бебе. Тело бебе је пребачено у Институт за судску медицину где би обдукцијом требало да се утврди да ли је рођена жива или се ради о мртворођенчету – рекао је извор близак "Информеру".

Према његовим речима, полиција је обавила разговор са особом која ју је довезла до болнице, док чека резултате обдукције и опоравак жене како би потом са њом кроз разговор покушали да утврде да ли се ради о нежељеној трудноћи или нечем другом.

Према незваничним информацијама, М. М. се породила у свом стану пре недељу дана, али је на почетку истраге тврдила да је своју бебу родила мртву, затим је тврдила да је бацила у контејнер. Касније је променила исказ и открила полицији да је тело бебе још увек у стану, преносе медији.