Извор:Фото: Јавно власништво, Shutterstock, Профимедиа

АНЂЕО СМРТИ: После лепе проститутке нико не остане у животу

Извор: Нпортал

03.08.2024.

14:48

ЈЕДНА од девојака из аустралијског подземлја, лепа Дулси Маркам, често је тврдила да није одабрала живот којим је живела. То све иде у прилог због чињенице да је у пакао проституције ушла са само 15 година.

Наиме, што је неко ниже у хијерархији попут ове девојке, то су му избори мањи, а када се једном закорачи у свет криминала из њега није лако изаћи.

Слична глумици Џинџер Роџерс

Ова је лепотица, коју су упоређивали са популарном глумицом Џинџер Роџерс, рођена у години избијања Првог светског рата. Остала је запамћена као најлепша и уједно најсмртоноснија сиднејска проститутка.

У криминалном миљеу била је присутна више десетлећа, и то од касних двадесетих до педесетих година прошлог века. Жарила је и палила аустралијским подземљем, и била је виђена са свим познатим криминалцима свог времена. 

Улазила је у скупу категорију сексуалних радница, а која је по послу добивала пола просечне мушке плате.  Данас би њена услуга коштала око 550 евра.

BloombergAdria.com

 

Потпис: Резање грла

Ова фатална жена је у медијима названа Анђелом смрти јер су иза ње у ретровизору остајали бројни лешеви, а у криминалним круговима је шаљиво називана Црном удовицом.

Сматра се да је минимално осам њених љубавника завршило живот на насилан начин, било од ватреног или хладног оружја. У средиште пажње дошла је у време које је у Сиднеју познато као раздобље Банди бритви, односно оних криминалних скупина које су се досетиле након увођења

BloombergAdria.com

 

Закона о обавезном лиценцирању пиштоља из 1927., за ново јефтино оружје које је било лако за скривање, а уз то више него делотворно. Банде су се често потписивале једноставним резањем грла.

Живот у сенци

Године 2019. професорка историје Леј Стро на Универзитету Нотр Дам у Аустралији је написала књигу о њеном животу која носи назив "Анђео смрти: Дулси Маркам, најљепша лоша жена Аустралије" (енг. Angel of Death: Dulcie Markham, Australia’s most beautiful bad woman).

Према сакупљеној грађи током живота стотинак пута је оптужена за шаренолика кривична дела. Међу оптужбама биле су оне за проституцију, скитњу, партнерство у злочину, напад на полицију, пијанчење, крађу и превару, коцкање итд.

Небројено је пута у том периоду завршила иза решетака, а живот јој је по свему судећи био једна велика адреналинска авантура. Крајем педесетих година завршила је своју каријеру проститутке, и започела живот у сенци, који је слабо познат.

Умрла је 1974. године као удата жена и то тако што се наводно угушила од дима цигарете. Њена биографкиња Стро, сматра да би Дулси, да није кренула овим путем – засигурно успела као глумица.

Новине "Дејли Мирор" које су излазиле у Сиднеју од 1941. до 1990. сажеле су живот ове жене у једној јединој реченици: Дулси Маркам видела је више насиља и смрти него било која друга жена у историји Аустралије.

(Стил)