Извор:Фото: Shutterstock

ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Крао новац, картице и телефоне

Извор: Танјуг

03.08.2024.

16:10

ПО НАЛОГУ јавног тужиоца Трећег основног јавног тужилаштва у Београду полицијски службеници Полицијске станице Земун донели су решење о задржавању ухапшеног С.С. због извршења продуженог кривичног дела крађа, кривичног дела фалсификовање и злоупотреба платних картица и кривичног дела неовлашћено коришћење моторног возила.

Окривљеном се ставља на терет да је током јуна извршио кривична дела на штету четири оштећена лица на тај начин што је из незакључаних аутомобила и кућа оштећених одузео новац, банковне картице, лаптоп и мобилне телефоне, након чега је једну од украдених банковних картица 12 пута неовлашћено употребио и прибавио себи противправну имовинску корист, саопштило је данас Треће основно јавно тужилаштво у Београду.

Окривљеном се такође ставља на терет да је 26. јуна у Земуну уочио незакључано паркирано возило марке “Фиат Пунто”, у које је ушао и искористио чињеницу што се у брави налазио кључ, стартовао возило и одвезао се, након чега је 28. јуна од стране полицијских службеника примећено и заустављено возило којим је управљао окривљени.

Пред јавним тужиоцем окривљени се бранио ћутањем, а имајући у виду да је у питању лице које нема пријављено пребивалиште, на предлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, Трећи основни суд у Београду је донео решење којим је према окривљеном одређен притвор.