Извор:Фото: Марија Млађен/АТА имагес, Зоран Јовановић Мачак

ТУГА ТЕ УБИЈЕ Баја споменуо Олују, свог оца и запаљену кућу

Извор: Нпортал

03.08.2024.

18:11

МИРКО Пејчин, далеко познатији као Баја Мали Книнџа, поделио је са јавности причу свог пријатеља који је преживео Олују.

- Сетих се једног човека који је, кад су му говорили да је побегао, избегао, одговорио: "Не, ја сам демонстративно напустио територију" - испричао је Баја смејући се, иако и он има разлога за све, осим за смех, када се осврне на своју прошлост.

Наиме, родитељи познатог певача су 1995. године напустили његов родни Губин, док је много њихових пријатеља трагично завршило, а Бајине песме су са свиме у кући што је било, изгореле.

BloombergAdria.com

- Замисли да сам ја био неки пробисвет, будалетина, наркоман или пјан неки, па све потрошио што сам стекао. Где бих ја примио родитеље? Шта бих са оцем који је мени спасио живот кад сам имао седам година? Ја сам њима купио плац, направио кућу и рекао "Ово је, Неђука, твоје!" - испричао је Баја.

Говорећи о повратку под Динару, Книнџа не крије сету.

- Крај тих старих врата те ухвати сета, туга те убије, а неки понос је опет да си дошао ту, тим степеницама, обраслим у маховину. Једна бреза је израсла из каменог зида у кући, поред прозора где сам ја спавао кад сам био мали. Све почиње и завршава се у Губину, под Динаром - закључио је Баја.

BloombergAdria.com

Баја се труди да увек буде позитиван колико може, па се труди да насмеје и себе и друге и онда када су претужни догађаји и ствари у питнају.

Баја Мали Книнџа је свој родни Губин напустио три дана пред пад Крајине.

Његово Грахово је политички предато Хрватима без борбе, о чему је Баја написао и песму.

(Телеграф.рс)