Извор:Фото: Профимедиа

ТРАМП ЧЕСТИТАО ПУТИНУ: "Постигао је одличан договор"

Извор: Нпортал

04.08.2024.

11:33

БИВШИ председник САД Доналд Трамп признао је да је председник Русије Владимир Путин постигао "одличан договор" у вези са разменом затвореника.

- И, успут, желео бих да честитам Владимиру Путину на постизању још једног одличног договора - рекао је Трамп на предизборном скупу у Атланти, у држави Џорџија.

Истовремено је изразио незадовољство околностима размене затвореника и изјавио да у договору постоје "ужасне" грешке са стране садашње америчке администрације.

Раније је Трамп критиковао администрацију председника САД Џоа Бајдена због склапања овог договора и поставио питања о његовом садржају и вероватноћи "исплата у кешу" Русији.

BloombergAdria.com

 

ФСБ је у четвртак саопштио да је у Русију враћено осам Руса који су били задржани и затворени у неколико НАТО земаља. Ради се, између осталих, о Вадиму Соколову (Красикову), осуђеном на доживотну казну затвора у Немачкој, као и о затворенику у САД Владиславу Кљушину.

У Русију су се такође вратили Артем и Ана Дулцев, Павел Рубцов, Вадим Коношченок, Михаил Микушин и Роман Селезнев. Враћеним Русима се приписивало сарадња са обавештајним службама РФ, али њихова кривица није доказана. Сви Руси су током судских саслушања и издржавања казни негирали кривицу. На аеродрому их је лично дочекао председник РФ Владимир Путин и изјавио да ће они који имају везе са војном службом бити предложени за државна одликовања.