Извор:Фото: Профимедиа

НОВАК ЂОКОВИЋ: Хоћу и на Олимпијске игре у Лос Анђелесу!

Извор: Нпортал

04.08.2024.

20:45

НОВАК Ђоковић планира да учествује и на Олимпијским играма 2028. године у Америци.

Новак Ђоковић је показао целом свету како то ради најбољи свих времена. У јуну је био на операцији менискуса у Паризу, а у августу је освојио златну олимпијску медаљу! Заиста нестварно. И то није све, не жели да стане, хоће да игра и у Лос Анђелесу 2028. године!.

Дошао је на конференцију и потврдио план после питања да је Маријан Вајда рекао да ће, ако не освоји у Паризу, да иде по злато у Америци. "Зато је то рекао, добро ме зна, као и моји родитељи. Играо бих. Ја и даље желим да играм у Лос Анђелесу, уживам да играм за Србију, да будем део Олимпијског тима", јасан је Новак који ће тада имати 41 годину и очигледно не планира да се заустави.

Признао је да је било сумњи, али да је знао шта може. "Наравно да постоје сумње, али је вера јача од тога. Знао сам да имам 37 година и да не знам колико ћу још шанси имати, хтео сам да утишам сву буку око мене, да се фокусирам на терен, да је тамо највећа битка. Успео сам то против момка који је тренутно најбољи на свету. Био сам на терену, српска застава, химна, ма ништа то не може да надмаши."

BloombergAdria.com

 

Осврнуо се на сам меч: "Спремио сам се за Ролан Гарос, Вимблдон и ОИ, али ме је повреда у Паризу омела. Дошао сам до финала у Лондону и тамо је Карлос доминирао. Знао сам да сам сада другачији играч, знао сам да имам шансу и да ће да буде другачије. Био је невероватан ниво тениса, честитам и њему, играо је до крајњих граница, гурао је себе."

Присетио се и почетка каријере и прве титуле у Амерсдорфу (Холандија). "Наравно да то памтим, трофеј је био 'Ипад'. Другачије је када је злато око врата, али је тај би посебан, јер је био први. Невероватно путовање, тада је ми је супруга Јелена била девојка, Вајда је био тренер, остаће ми то заувек у срцу."