Извор:Фото: Профимедиа

МИСТЕРИОЗНА КУТИЈА: Шта је то Ноле добио поред златне медаље

Извор: Нпортал

05.08.2024.

16:21

НАЈБОЉИ тенисер свих времена Новак Ђоковић освојио је злато на Олимпијским играма у Паризу победивши Шпанца Карлоса Алкараза резултатом 2:0 - 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) и тако је комплетирао освајање "златног слема", односно освајање свих гренд слемова и олимпијског злата.

Ноле је тако остварио и једини циљ који му је досад измицао - освојио је олимпијско злато.

- Наравно да сам поносан, препоносам што сам донео злато Србије. То ми је, можда и највећи спортски успех у животу - рекао је Ђоковић одмах након историјске победе. 

Након емотивног славља и интонирања српске химне "Боже правде" у Паризу, многи су се запитали шта су то Ноле, сребрни Алкараз и бронзани Мусети добили осим медаља. Они су на победничко постоље изашли и са картонским кутијама правоугаоног облика у рукама. 

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Одговор на ово питање дала је аустралијска пливачица Брајана Тросел која је на овогодишој Олимпијади освојила златну медаљу у штафети 4x200 м слободно.

Наиме, она је на свом Инстаграм профилу поделила снимак на којем отвара картонску кутијицу, а тај снимак је до сада прегледан преко 10 милиона пута.

Многи су данима нагађали шта би то могло да буде, а њихове реакције када су открили о чему се заправо ради су углавном негативне. 

У питању је промотивни постер са мотивима Париза и Олимпијских игара који организатори поклањају најуспешнијим спортистима.

BloombergAdria.com

 

Погледајте како изгледа Брајанин снимак:

Иначе, освајањем олимпијског злата, Ноле је оборио и бројне рекорде па је тако постао тек трећи тенисер који је освојио каријерни "златни слем". Пре њега, то су урадили само Андре Агаси када је 1999. освојио Ролан Гарос и Рафаел Надал 2010. по освајању Ју-Ес опена. Поред тога, пети је у мушкој и женској конкуренцији који има "златни слем". Осим Агасија и Надала, сада и Новака, ту су и две даме, Штефи Граф и Серена Вилијамс. 

Постао је и најстарији тенисер који је освојио злато у синглу откако се тенис вратио на Олимпијске игре у обе конкуренције. Са 37 година престигао је Серену Вилијамс, која је то урадила са 30 година у Лондону. И то је урадио без изгубљеног сета на читавом турниру, што се такође дешава први пут. Постао је и први који је икада освојио сва четири гренд слема, АТП финале, олимпијско злато и свих девет мастерс титула

Поред тога, ово му је 99. титула у каријери. На прагу је да постане трећи у Опен ери који има троцифрен број титула, до сада су то урадили Џими Конорс (109) и Роџер Федерер (103).