Извор:Фото: РТС принтскрин, Профимедиа

ГЛЕДАЛА НОЛЕТА УЖИВО: Млада Краљевчанка волонтерка на ОИ

Извор: Нпортал

05.08.2024.

17:44

НА ОЛИМПИЈСКИМ играма у Паризу ангажовано је 45.000 волонтера из целог света. Међу њима је и Краљевчанка Исидора Богавац, студенткиња мастер студија Филолошког факултета у Београду.

Део Олимпијских игара у Паризу желело је да буде 300.000 младих из целог света. Диплома филолога за француски језик помогла је Исидори Богавац да ту жељу и оствари.

Некадашња ученица краљевачке гимназије добила је задужење да као волотнерка прати председника Олимпијског комитета Бахреина.

- Да му заказујем превоз од хотела до стадиона. Да проналазим његово место у ложи и да га сачекам док не заврши са утакмицама. Понекад пређемо и до 20 километара дневно, али то сазнамо тек на крају дана када стигне умор јер док радимо и док се дружимо, стварно ништа не пада тешко - каже Исидора Богавац, волонтерка на ОИ у Паризу.

Јер је, каже, добила прилику која се пружа једном у животу.

BloombergAdria.com

 

- И тај посао је стварно диван јер сам упознала много људи, много различитих култура, пробали смо разноврсне кухиње, стално причамо на различитим језицима - каже Исидора.

Волонтери имају само обезбеђену исхрану док су у олимпјском компелксу. Пут до Париза Исидора је сама финасирала, смештај је обезбедила код другарице која живи у граду светлости.

Иако до краја Игара има недељу дана, већ је пуна утисака.

- Најзанимљивије ми је било до сада то што сам имала прилику да из ложе пратим такмичење у пливању, а и сама чињеница да кад смо слободни можемо да пратимо које год утакмице желимо. И то са било којих места на терену. Тако да је то једно дивно искуство, имала сам прилику да видим и српске спортисте што буди посебан понос када смо на самом месту збивања - прича ова млада Краљевчанка. 

И била је на Филип Шатријеу. У историјском тренутку када је Новак Ђоковић освојио олимпјско злато.

BloombergAdria.com

 

(РТС)