Извор:Фото: Профимедиа, Редит принтскрин/tamilselvan1998rko

Кревет дизајниран да штити током потреса престрашио људе

Извор: Нпортал

05.08.2024.

18:27

КОРИСНИЦИ друштвених мрежа остали су ужаснути након што су видели снимак кревета који је дизајниран да заштити људе у случају земљотреса,

Постоји много мера које треба предузети да би се смањио ризик у случају земљотреса. На пример, зграде могу бити изграђене тако да се минимизира могућност њиховог урушавања. Такође можете да се склоните испод стола како бисте смањили ризик од удара крхотина.

Наравно, са нечим попут земљотреса можете учинити само толико, а ако је земљотрес довољно снажан онда ће ретко шта помоћи. Ипак, изгледа да је једна особа нашла "креативни" начин да покуша да заштити људе у случају да њихов дом буде на удару потреса.

BloombergAdria.com

 

Међутим, по реакцијама на друштвеним мрежама очигледно је да овакво решење заправо ствара више проблема него што их решава.

Кревет за спас у случају земљотреса можда изгледа као сваки нормални лежај, али у случају сеизмичке активности кревет ће се отворити и одмах повући свог станара у заштитну кутију. Гледајући то на делу, кревет хвата несрећне људе било да су будни или спавају.

Када уђе, особа је заштићена од било каквих крхотина и спасиоцима је лакше да је пронађу. Кревет такође садржи довољно залиха воде и кисеоника да особу одржи у животу довољно дуго док је спасиоци не пронађу. Унутра је чак и ТВ како би се особа осећала опуштеније.

Барем би тако требало да функционише у теорији - у стварности многи људи то виде мање као спасавајући, а више као сопствени аутоматски ковчег.

На друштвеној мрежи Редит низали су се коментари о овом узнемирујућем изуму. Један корисник ове платформе написао је: "Како ћеш изаћи када си затрпан под тонама и тонама рушевина. Ово је само фенси ковчег."

Други је иронично коментарисао: „Ово је тачно оно где желим да будем у земљотресу - заглављен у металној кутији испод тона крхотина", преноси UNILAD.