Извор:Фото: Shutterstock

АДВОКАТ ОТКРИВА: Два главна разлога зашто се људи РАЗВОДЕ

Извор: Нпортал

05.08.2024.

18:28

ЏЕЈМС Секстон светски познат породични адвокат из Њујорка, открио је два главна разлога зашто се људи разводе: невера и новац.

Недавно је поделио своја искуства о пропалим браковима у једном подкасту.

Објаснио је да је варање често укључено, али да је то само један део - и стога је видети у невери главни разлог за развод "поједностављивање." Секстон тврди да недостатак секса обично води до прељубе, напомињући да "мушкарци желе више квантитета секса, а жене желе више квалитета."

- Исти је разлог зашто је порнографија популарнија код мушкараца него код жена - јер мушкарци само желе да обаве посао - рекао је Секстон.

BloombergAdria.com

 

Водећи адвокат за разводе такођее је објаснио и проблем новца у браку.

- Новац има пуно везе с моћи. Новац је контрола. Новац су прилике и сигурност, али заправо се никада не ради о новцу - рекао је Секстон.

BloombergAdria.com

 

- Новац је само валута којом тргујемо, па мислим да се ту јавља пуно више компликованих фактора. Људи су неискрени према себи и према новцу.

Како би избегли потребу за његовим услугама, саветује паровима да се заиста "посвете" једно другоме. Као пример, предложио је да људи - посебно мушкарци - пишу љубавне поруке својим супружницама како би их подсетили колико и зашто их воле. Међутим, чини се да су мањем броју људи потребни Секстонови савети него претходних година. Бракови су у порасту, док су легални разводи у опадању откако су венчања била стављена на паузу током пандемије КОВИД-19 - очита позитивна страна дугих локдауна.