Извор:Фото: Д. Миловановић

26 ЛЕТА НА СЦЕНИ: Јелена на самом почетку каријере

Извор: Нпортал

06.08.2024.

13:19

ПЕВАЧИЦА Јелена Розга је пре 26 година била симпатична стидљива девојчица.

Јелена важи за једну од најуспешнијих певачица у региону, а из ње стоји 26 година успешне каријере. 

Балканска звезда је раније окачила видео запис, а многи пратиоци нису знали да је била балерина кад је била млађа. 

Тада је имала само 19 година кадасе на сцени појавила у хаљини за балет, певајући песму "Аха" и плешући као балерина. Као дебитанткиња освојила је друго место.

-Мојих првих 25 година. Када сам први пут на данашњи дан узела микрофон у руке нисам била свесна каква ме будућност чека... Било је свега, успона, падова, среће, разочарења, пуно лепих и оних мало мање лепих ствари. Али да се опет родим исти пут бих изабрала... јер онај осећај који имам кад сам на бини, онај минут срца мог, када гинем и када су дани без броја, најсрећнија сам на свету-  написала је Јелена Розга прошле године и захвалила се публици која је прати већ дуги низ година.

Многи су били у праву када су рекли да је она будућа певачица групе "Магазин"  коју је основао Тончи Хуљић.

Од овог наступа Јелена је своје балетанке за балет којим се бавила пре певања, заменила је високим потпетицама и микрофоном.

Заменила је Данијелу Мартиновић, а познатој сплитској групи је вратила популарност осамдесетих година која је трајала наредних десет година. 

Јелена се после  одличне сарадње 2006. године определила за  одлазак у соло воде, а њена популарност данас говори у прилог томе да је учинила прави потез.

Дебитански албум "Опрости мала" издала је 2006. године, а затим су се ређали "Бижутерија", Модерна жена", као и бест оф Јелена Розга, као и бројне синглове и концерте..

Некадашња стидљива млада девојка која је на Дори први пут јавно узела микрофон у руке, стасала је данас у једну од највећих звезда у региона и постала узор многим младим девојкама.

Наиме, Розга ће 23. августа напунити 47. година, те успешно гази 5. деценију.

(Курир)

#ВИП #Јелена Розга #певачица Јелена Розга #балерина Јелена Розга