Извор:Фото: Н. Скендерија

НАСЛЕДИО ТАЛЕНАТ: По оцу Вука Костића назване две улице

Извор: Нпортал

13.12.2021.

18:08

ЈЕДАН од наших најбољих и најангажованијих глумаца је свакако Вук Костић. Мало је познато да он глуму има записану у генима. Таленат је наследио од свог оца, чувеног глумца Михаила Костића - Пљаке.

Пљака је био је глумац Југословенског драмског позоришта, а играо је у више домаћих филмова. Често су га поредили са Џејмсом Дином, а његов шарм и харизму Вук је несумњиво наследио.

Вук је једном приликом за медије истакао да је његов отац био врло поносан на њега откад је почео да прави прве глумачке кораке, најпре у групи Мирослава Алексића, а потом и на студијама. Како Вук каже, иако му је тешко што отац није уз њега, он зна да га он однекуд гледа.

- Он је на мене био поносан увек. Откад сам пошао код Мике у групу и уписао факултет. Чу'ш жао... Наравно да јесте, али прошло је 15 година откад није са нама. Умро је 2001. године, али ја знам да и сада може да ме види ― искрен је био Вук пре неколико година док је причао о очевом прераном одласку.

Када је чувени Пљака преминуо од леукемије, Вук је имао само 22 године, и тек је почињао своју каријеру, па му је очева смрт у том периоду пала још теже.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".