Извор:Фото: Shutterstock / АТА имагес / Профимедиа

"БЕСРАМНИЦИ - ПАЈТАШИ": Ведрана Рудан оштро о Пленковићу

Извор: Нпортал

06.08.2024.

17:04

"ВЕЛИКИ ВОЂА подигао је плату себи и својим пајташима"

Хрватска књижевница Ведрана Рудан недавно је открила да болује од опаке болести.

BloombergAdria.com

 

Прекршила лични завет

Премда је Ведрана Рудан, након што је открила да болује у мају ове године обећала да више неће писати, већ да ће се посветити лечењу, списатељица у њој није имала мира.

Она је 1. августа на својој званичној страници објавила нови блог под називом "Бесрамници".

BloombergAdria.com

 

Текст се обрушио на одлуку Хрватске владе да удвостручи основицу плата државних функционера, што је најавио премијер Андреј Пленковић, додајући да је то, између осталог, и "мера против корупције".

Премијерска плата ће од сада бити 5.535 евра нето уместо 3.263, а повишице очекују и председник Зоран Милановић, министри и посланици.

Основна плата државних функционера у Хрватској износи 516,29 евра, а усвајањем уредбе о висини плата државних функционера биће повећана на 947,18 евра, што значи повећање од више од 83 одсто, преносила је хрватска штампа.

Велики вођа подигао је плату себи и својим пајташима.

- Не знам јесам ли једина, судећи по одјецима нема нас много, која је п**издела, оно баш п**издела кад је наш Велики вођа одлучио себи и својим пајташима дигнути плате за неколико хиљада евра - пише Руданова у свом новом блогу, с посебним освртом да Пленковић признаје да тамошњи политичари краду.

Књижевница се дотакла и природних катастрофа у хрватској, тачније пожара који букте већ данима:

- Живимо у земљи коју гутају пожари где на јадничке који гасе ватру паклену за хиљаду евра месечно урлају припаднице владајуће касте јер им није јасно да пожар не разликује хадезеовске и оне друге куће. Пожар ових дана све ждере, можда је то Његов одговор на дешавања у овој католичкој рупи у којој сиротињу једнаком страшћу ј**у и попови и лопови - истиче Ведрана, па се дотиче и хрватске историје:

Хрватска историја је константа ј**ања

- Нисмо такви од јуче зато нам и јест како нам је било јуче. Ј**али су нас Аустријанци, свршавали смо, Италијани су нам изазивали оргазам, младе Хрватице су се четрдесет и прве у Загребу бацале под усташке коње са истим жаром с којим су се четрдесет и пете бацале под комунистичку кљусад. Данас хрватска стока крупног зуба ј**е безубу хрватску стоку, али гушт је исти. У хрватској историји постоји само једна константа: господо власници, не можете нас ви толико грубо ј**ати колико ми можемо весело свршавати - поентира Ведрана Рудан

Еспресо