Извор:ФОТО: Принтскрин Инстаграм domacakinematografija_ / Ата

КЛАСИЋИ: Слика Цеце Бојковић из младости - почетак каријере

Извор: Нпортал

06.08.2024.

18:52

"ПРАВА ЛЕПОТА једног времена" гласио је један од коментара на слику глумаца из 1967. године.

Прослављена српска глумица Светлана Цеца Бојковић жена је невероватне животне приче. Било да сте је волели као Валерију Гавриловић у "Породичном благу", Емилију Попадић у "Бољем животу" или сестру Антонију у "Срећним људима", Цеца Бојковић показала је величанствен глумачки дар и својим бројним улогама оплеменила је српско глумиште.

BloombergAdria.com

 

Ни њена животна прича није ништа мање филмска, а она иза себе има три брака и ћерку, такође глумицу, Катарину Кају Жутић.

Цеца је имала више од 115 улога на филму и телевизији током дуге каријере, а 2005. године је добила и почасну награду Добричин прстен.

И не чуди податак да је кренула да глуми са свега 16 година. Глумица је рођена 14. децембра 1947. године, а дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду.

BloombergAdria.com

 

На њеној класи нашло се много славних глумачких имена данашњице, а крајем шездесетих, када су студирали, нису ни могли да наслуте да ће готово сви остварити завидне и успешне каријере.

На једној Инстаграм страници може се наћи фотографија тада младих и перспективних глумаца, настала 1967. године, а међу њима нашла се и двадесетогодишња Светлана Цеца Бојковић, која се налази скроз десно на фотографији.

Танасије Узуновић, Јосиф Татић, Бранко Цвејић, Иван Бекјарев, Гојко Шантић, Душан Ђурић, Ђурђија Цветић и Цеца позирали су насмејани на фотографији, а ово је вероватно једна од вреднијих успомена на легенде нашег глумишта на окупу, како би их данас популарно назвали - класиће.

Еспресо