Извор:Фото: Н.Фифић/Профимедиа

Мајка нашег музичара била МОНАХИЊА - замонашио је Павле

Извор: Нпортал

08.08.2024.

09:50

МАЈКУ оснивача групе "Легенде" Зорана Дашића Даше, Ангелину Дашић (88), замонашио је патријарх Павле 1990. године у манастиру Раковица, где се и упокојила 2023. године.

Даша о томе никада није говорио у јавности, поштујући жељу своје мајке Ангелине, која је била врло цењена и поштована као монахиња.

Ангелина је призната и позната у целој Европи, уживала је наклоност чак и покојног патријарха, а потиче из врло религиозне породице.

BloombergAdria.com

- Дашина мајка потиче из породице која је веома држала до православља. Стога је њена жеља да се замонаши била нешто што су сви у породици прихватили као очекивано и с радошћу. Пре три деценије, када је Ангелина имала 58 година, лично ју је замонашио покојни патријарх Павле, и од тада је у манастиру Раковица у Београду. Како правила налажу, прошла је целу хијерархију. Прво је била искушеник, па монахиња мале схиме и сада монахиња велике схиме, што је највиши чин - причао је својевремено извор за Курир.

Фронтмен Легенди, као и остатак породице Дашић редовно су посећивали мати Ангелину у манастиру.

- Она се замонашила још 1990. године и од тада је стално у манастиру. Даша и други чланови породице је редовно обилазе, једино што о томе не воле да говоре у јавности, по жељи Ангелине. Она никада није хтела да се прочује у медијима да је она Дашина мајка, скромна је жена. Иначе, врло је цењена и поштована у целој Европи, сви је знају. Такође, и покојни патријарх Павле, који је сахрањен у манастиру Раковица, врло је поштовао Ангелину и остатак сестринства - додао је извор Курира.

Даша о томе никада није говорио у јавности, поштујући жељу своје мајке Ангелине, која је била врло цењена и поштована као монахиња.

Ангелина је призната и позната у целој Европи, уживала је наклоност чак и покојног патријарха, а потиче из врло религиозне породице.

BloombergAdria.com

- Дашина мајка потиче из породице која је веома држала до православља. Стога је њена жеља да се замонаши била нешто што су сви у породици прихватили као очекивано и с радошћу. Пре три деценије, када је Ангелина имала 58 година, лично ју је замонашио покојни патријарх Павле, и од тада је у манастиру Раковица у Београду. Како правила налажу, прошла је целу хијерархију. Прво је била искушеник, па монахиња мале схиме и сада монахиња велике схиме, што је највиши чин - причао је својевремено извор за Курир.

Фронтмен Легенди, као и остатак породице Дашић редовно су посећивали мати Ангелину у манастиру.

- Она се замонашила још 1990. године и од тада је стално у манастиру. Даша и други чланови породице је редовно обилазе, једино што о томе не воле да говоре у јавности, по жељи Ангелине. Она никада није хтела да се прочује у медијима да је она Дашина мајка, скромна је жена. Иначе, врло је цењена и поштована у целој Европи, сви је знају. Такође, и покојни патријарх Павле, који је сахрањен у манастиру Раковица, врло је поштовао Ангелину и остатак сестринства - додао је извор.

BloombergAdria.com

Даша о мајци која се замонашила

Зоран Дашић Даша потврдио је својевремено ову причу и тада је истакао да су они не говоре о томе.

- Тачно је. Моја мајка је већ 30 година монахиња у манастиру Раковица. Међутим, ми у породици о томе не причамо. То је ипак нешто интимно, што чувамо само за себе. Она не воли о томе да се јавно говори и ми то поштујемо. Патријарх Павле ју је лично замонашио јер су били веома блиски. Хвала вам, али заиста о томе не бих да говорим - рекао је кратко Даша за Курир.

Ангелина је провела више од 30 година у манастиру Раковица, а преминула је у јануару 2023. године.

(Курир)