Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/emblanjerve, Јутјуб принтскрин/SPORTING FEMALE LEGENDS, Профимедиа

ОНА ЈЕ НАЈЛЕПША ОЛИМПИЈКА: Има 17 година - већ је рекордерка

Извор: Нпортал

08.08.2024.

13:08

ОЛИМПИЈСКЕ игре у Паризу које се приводе крају чине се никад скандалозније, али са никад лепшим учесницима, с обзиром на то да на друштвеним мрежама свакодневно имамо прилику да видимо новог "мистера" и нову "мис", односно по укусу публике најпривлачније и најатрактивније такмичаре у мушкој и у женској конкуренцији.

Тако је тренутно једна норвешка атлетичарка предмет дивљења због свог своје лепоте, а многи су сагласни да је управо она "Мис Олимпијских игара".

BloombergAdria.com

Ембла Матилде Њерве није још напунила ни 18 година (рођена је 22. фебруара 2007. године), а већ је успела да очара свет својом појавом, али и спортским талентом. Она се на Олимпијским играма такмичи у дислиплини скок са мотком, а несумњиво ће, без обзира на резултат, привући огромну пажњу светске јавности, љубитеља атлетике, али и нових поклоника лика и дела.

Носи и титулу рекордерке

Иако је врло млада, за кратко време, колико се професионално такмичи, већ је успела да око врата окачи значајна одличја. Наиме, прошле године је прелепа Норвежанка на Европским игарама младих освојила је бронзу, пре месец дана на Европском првенству за млађе од 18 година сребро, а има и једну златну медаљу и то са националног такмичења најбољих атлетичара.

Ембла Матилде поносно носи и титулу рекордерке и то захваљујући прескоченој висини од 3.80 м, што је у категорији испод 15 година било апослутно недостижно за остале конкуренткиње.

Тата се бавио атлетиком

Иначе, Њевре потиче из спортске породице, њен отац Сигурда Њерве се такође бавио атлетиком, тачније троскоком. Ипак, сви очекују да прелепа Ембле Матилде врло брзо засени свог тату, а резултати које је до сада остварила већ су наговештај једне сјајне каријере у популарној атлетској дисциплини.

Такође, ова 17-годишњакиња из Норвешке је, као и свака тинејџерка, активна на друштвеним мрежама где редовно објављује фотографије и видео записе и добија бројне комплименте за свој изглед, али и спортско умеће, с обзиром на то да не објављује искључиво садржај из приватног живота и са путовања, већ и кадрове са великих такмичења на којима наступа, тренуци успешног прескакања великих висина чине окосницу њеног садржаја на мрежама.

(Блиц Жена)