Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Hrvatska Diskografija/Slavica Mustapić

ВИЈОРЕ СЕ ЗАСТАВЕ У ИМОТСКОМ: Срамота организатора "Олује"

Извор: Нпортал

08.08.2024.

13:31

ПРЕ неколико дана, тачније, 4. августа је обележено 29. година од хрватске ратне акције "Олуја" која је за циљ имала чишћење Срба са Хрватске територије.

Пре него што су наступили Марко Перковића Томпсон, Мате Буљић и Дражен Зечић, у Имотском су одржане припреме На припремама су паљене бакље и вијориле су се заставе ХОС- а са усташким поздравом "За дом спремни", као и извођење усташке песме.

У неком од околних кафића могла се чути песма "Ево зоре, ево дана", позната и као  "Јуре и Бобан", коју су присутни на тргу песмама дочекали, а за коју такође кажу да је из времена када су усташе клале и правиле хаос, пишу тамошњи медији.

Зоран Миловановић је осудио овакво понашање, а сада су се огласили и из менаџмента Марка Перковића Томпсона: 

- Драги пријатељи, желимо се осврнути на изјаве Зорана Милановића и пучке тужитељке Тене Шимоновић Еинвалтер у вези са наступом Марка Перковића Томпсона у Имотском, као и на медије који покушавају да од сваког његовог наступа направе контроверзу - наводи се и додаје:

- На крају, желимо да нагласимо да нећемо престати да ширимо љубав према својој домовини, да нећемо престати да величамо наша обележја и покличе из Домовинског рата, којима су бранитељи дали своје животе борећи се за слободу од југокомунистичког терора. Увек ћемо их славити и на концертима, спортским догађањима и свим другим приликама - стоји у скандалозном саопштењу које очигледно велича усташке покличе.

- Драги пријатељи, на крају им желимо поручити како нећемо престати ширити љубав према својој домовини, нећемо престати величати наша обилежја и покличе из Домовинског рата с којима су бранитељи пролили своју крв за жељеном слободом од југокомунистичког терора. Величачемо ћемо их увек и свугде и на концертима, на спортским теренима и на свим догађањима - издали су они скандалозно саопштење.

(Индеx.хр)