Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/julianrachlin, Профимедиа/ИМАГО

НОЛЕ У ХРВАТСКОЈ ЗАСВИРАО ВИОЛИНУ: Познати музичар у шоку

Извор: Нпортал

08.08.2024.

16:07

СРПСКИ тенисер Новак Ђоковић освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу у 38. години, а његов успех одушевио је целу земљу.

Након освајања олимпијског турнира и јединог који му је фалио у пребогатој колекцији, Ђоковић је одлучио да из Париза оде право за Црну Гору, одакле је скокнуо до суседне Хрватске. 

- Подсетимо, после освајања свих могућих гренд слем турнира, Ђоковићу је у витрини недостајало само олимпијско злато, које је успео да освоји победивши Шпанца Карлоса Алкараса. Након великог успеха и првог злата на Олимпијским играма у Паризу, најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић свој велики тријумф одлучио је да прослави у Дубровнику, где често одлази на породичне одморе са супругом и децом - јавио је хрватски Вечерњи лист.

Јуче је Ноле присуствовао концерту познатог литванског виолинисте Јулијана Рачлина који је на свом Инстаграм налогу објавио снимак на ком Ноле свира виолину.

BloombergAdria.com

 

"Шта се овде дешава?" - упитао се виолиниста испод снимка који је одушевио све.

- Каква епска ноћ! Синоћ смо Сара и ја одсвирали импровизовани концерт за невероватног Ђоковића како бисмо прославили његову златну олимпијску медаљу. И погодите шта? Новак је зграбио Сарину виолу и на крају одсвирао мали дует са мном! Ко је знао да има такав таленат? Можемо ли бити сведоци будућности Новака Ђоковића као виолинисте светске класе - написао је Јулијан.

Подсећамо, Ноле је на Вимблдону освајање поена и победе често славио гестовима који су имитирали свирање виолине. 

BloombergAdria.com

 

Иначе, Новак у интервјуу за ХРТ причао је о освајању златне олимпијске медаље на Олимпијским играма у Паризу, што му је била једина велика титула која му је недостајала у каријери. Осврнуо се и на велике успехе хрватских спортиста.

- Могуће је да је то био један од најбољих мечева сигурно, вероватно најдужа два сета која сам одиграо у животу против Алкараса који је био апсолутни фаворит с обзиром на доминантне победе против мене на Ролан Гаросу и Вимблдону. Пре турнира сам рекао да се осећам боље, рекао сам да мислим да имам веће шансе да победим. Пете олимпијске игре, на већину сам ушао као главни фаворит. Овога пута сам успео, емоције су незаменљиве, неописиве, нешто што су легендарна браћа Синковић доживела више пута, дошли су „као у шетњу парком“, освојили још једно злато. И они су срећни, и ја сам срећан због њих. Фантастично је када се мале нације попут Србије, Хрватске и других земаља из региона докажу на највећој спортској манифестацији. Мислим да живимо сан - рекао је најбољи тенисер света у интервјуу за ХРТ.

И поред тога што је освојио апсолутно све у тенису, обузеле су га велике емоције након освајања злата.

BloombergAdria.com

 

- Ово је неупоредиво у поређењу са гренд слемовима. Неупоредиво јер игра за своју земљу на Олимпијади и сви то прате. Осећа се другачије, више је притиска и очекивања, више тензије на терену. Наравно, више мотивације и жеље и воље. Када се изгуби, онда човек доживљава емоционални слом. Јуче сам доживео најлепше емоције и осећања - додаје Ђоковић.