Извор:Фото: Профимедиа / Принтскрин Инстаграм alicefinot

"НЕ КЛЕЧИ ЖЕНО": Атлетичарка запросила дечка

Извор: Нпортал

08.08.2024.

16:54

"ДЕВЕТ ЈЕ мој срећан број и заједно смо девет година"

Након што је успела да достигне свој циљ, олимпијка која "не воли да ради ствари као сви други" наставила је да трчи према човеку свог живота и уследила је филмска сцена.

BloombergAdria.com

 

Олимпијске игре, које се тренутно у Паризу одржавају по 33. пут, приредиле су нам до сада много емотивних тренутака, а јуче је свет разнежила француска атлетичарка Алис Фино.

Она је у трци на 3.000 метара успела да обори европски рекорд, након чега је наставила да трчи до свог дечка и – запросила га!

BloombergAdria.com

 

Партнер шармантне Францускиње је, иначе, познати шпански триатлонац Бруно Мартинезе Барђела, ком је Алис Фино пришла, после чега је извадила значку, клекнула на једно колено и питала га да се венчају.

Изненађени Барђела био је видно емотиван, па је загрлио атлетичарку и пољубио је, а она му је потом окачила значку на ланчић. Наравно, уследио је и пољубац!

Како је Алис истакла, њена одлука била је да приреди овај потез за памћење само уколико успе да пређе трку за мање од девет минута. У томе је успела – стигла је до циља за 8:58.67, као четврта иза добитника медаља из Бахреина, Уганде и Кеније.

– Рекла сам себи да ћу га запросити ако будем трчала испод девет минута, а девет је мој срећан број и заједно смо девет година – објаснила је она.

Када је у питању то што је она као жена клекнула и предложила брак, Алис Фино наглашава да се она не оптерећује друштвеним конвенцијама.

– Ја не волим да радим ствари као сви остали. Пошто он то још увек није учинио, рекла сам себи – можда ја то треба да урадим – казала је олимпијска. – Зато сам му дала значку коју сам носила док сам трчала. На њој пише "Љубав је у Паризу".

Алис је додала и да јој Барђела "увек даје снагу", а тако је било и пред трку на којој је оборила европски рекорд.

Ово је, иначе, само још једна у низу просидби у романтичном Граду светлости од почетка ОИ!

Гллосy