Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/SportalRS

Богдановић открио зашто није хтео да буде КАПИТЕН Србије

Извор: Нпортал

10.08.2024.

14:00

КОШАРКАШИ Србије су поразили Немачку и освојили олимпијску бронзу, друго одличје на светском нивоу у две године, после сребра на Светском првенству. Истовремено, друга медаља откако је Богдан Богдановић постао капитен "орлова".

Још једно лето за памћење кошаркашке репрезентације Србије, после Маниле и светског сребра, живописни дани у Лилу и Паризу завршени су у суботу у "Берсију". Направила је поново велику ствар ова екипа, била међу четири репрезентације на свету, оне олимпијске, несрећно остала без финала против Сједињених Америчких Држава и доказала да може на црту "дрим тиму", па поразила првака света.

BloombergAdria.com

Ствари се мењају, а једна од најбитнијих још од поменутог Светског првенства 2023. јесте Богдан Богдановић као капитен националног тима. Одлично се снашао у тој њему природно намењеној улози, мада није био одушевљен када му ју је Светислав Пешић доделио. Ту је када треба да се повуче на терену, подвикне, па чак и опсује и за разлику од тог периода када је Владимир Лучић решио да ипак не иде на Мундобаскет, сада му годи "трака".

BloombergAdria.com

- Никада нисам желео да будем капитен, сам сам себи набацио непотребан притисак, али је и то искуство... Навикао сам се, лепо је бити и велика је част бити капитен Србије. Мислио сам да је требало нешто другачије да радим или причам, а ја нисам тај који пуно прича. Нешто када се стварно деси, ја тада реагујем и кажем био капитен или не. Помогло ми је искуство претходних саиграча који су били капитени, саветовао сам се са Теом мало (Милош Теодосић, прим. аут) када је и он чуо да сам капитен. Помажемо се и даље.

(Спортал)