Извор:Фото: Профимедиа

Коме ретроградни Меркур доноси ПРОШЛОСТ и ПОМЕТЊУ до 30.8.?

Извор: Нпортал

10.08.2024.

14:43

ЗАПОЧЕО је период ретроградног Меркура! Неко би рекао да је прошло брзо, али већ су прошла три и по месеца од последње ретроградности ове планете.

5. августа, у раним јутарњим часовима, Меркур је кренуо уназад из знака Девице. До 30. августа, када ће кренути директно, промениће знак и поново ући у Лава, па ће до краја ретроградности транзитирати кроз овај знак.

Ретроградност се дешава у време рођендана Лавова, па су они први који треба да се запитају шта им Меркур поручује. Зашто пролази кроз њихов знак и доноси пометњу, прошлост и незавршене лекције у њихове животе?

BloombergAdria.com

На удару Лавови, Девице и Близанци

Зашто Меркур, планета која представља интелектуални део нас, наше могућности комуникације, доношења одлука и учења, иде уназад кроз овај знак? Поред Лавова и Девице и Близанци, чији је Меркур владар, биће под утицајем током овог периода, нарочито Девице, јер Меркур креће из њиховог знака у ретроградност, а завршава је у време владавине овог знака.

Расијаност, пад система

Ретроградни Меркур доноси расејаност, заборавност и дефокусираност у нашу свакодневницу. Не би требало да се бавимо административним пословима, куповином или продајом, банкама, трансакцијама новца итд.

Крађе, чудни нестанци папира, падови система у административним службама, нејасна комуникација и неразумевање међу људима постају учесталији. Такође, можемо се осећати поспано, без идеја, циља и фокуса.

Током овог периода често се враћају људи из прошлости, понављају се обрасци и циклуси, а примећујемо и образац понашања код људи који нам улазе у живот, за који смо мислили да нам се више неће догодити.

BloombergAdria.com

Тежак период за доношење одлука

Доношење одлука иде тешко ових дана, па не би требало ни да покушавамо да их донесемо, јер неће дуго трајати.

Нови почетак живота, нови посао или било шта што треба тек да започне, није могуће започети сада, јер ретроградни Меркур тражи да се прошлост заврши, заокружи и стави тачка на многе односе, мисли и догађаје.