Извор:Фото: Танјуг/АП

ОСТАЈЕ ЛИ СЕЛЕКТОР? Пешић о будућности на клупи Србије

Извор: Нпортал

10.08.2024.

14:45

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић говорио је на конференцији за медије после победе над Немцима вредне бронзане медаље на ОИ.

Искусни стручњак сматра да је ово могао бити и меч за најсјајније одличје.

- Урадили смо велики посао, стручни штаб је одрадио све како треба. Оба тима су заслужила да играју финале Олимпијских игара - рекао је Пешић у уводу конференције.

- Богдан је рекао све, шта да додам... Пре почетка Олимпијских игара, рекао сам да је ово један од најквалитетнијих турнира свих времена. Веома смо срећи да смо учествовали на овом турниру и срећан сам због победе. Од почетка до краја смо контролисали утакмицу, одиграли смо сјајно. Играли смо као против Америке. План је био да свако ко нас је пратио кошарку и ко разуме кошарку, да зна да је циљ да зауставимо Шрудера и Франца Вагнера. Одрадили смо сјајно, било нам је важно да одбраном донесемо самопоуздање. Одбрана је организација, напад је таленат. Одличан смо посао направили и сви знају да имамо веома доста талента у нападу и да то изгледа веома лако на крају, али није било лако. Немачка је један од најбољих тимова икад. Мислим да обе екипе заслужују финале Олимпијских игара - рекао је Пешић.

Био је упитан о својој будућности на клупи Србије.

- Мислим да национални тим има будућност. А када је реч о мени, сада је време за славље овог великог успеха и освајање медаље на Олимпијским играма. Ја немам никакав план. Да будем искрен, немам план, први пут у свом животу не знам шта желим да радим идућих дана. Желим да будем са породицом, пријатељима, да славим и идем на одмор као и после сваког турнира. Не знам, стварно не знам. О српској кошарци, сви знају мене и ја сам увек ту уколико сам им потребан. За било шта, ту сам. Србија мора знати да искористи овај успех, иако немамо домаћу лигу, иако је кошарка јако важан спорт у нашој земљи - рекао је селектор Србије и забринуо нацију.

- Морамо размишљати шта смо урадили на овај начин и како ћемо унапредити кошарку, није битно ко је селектор. Сад је важно само анализирати ову Олимпијску игру и да се спремимо за Лос Анђелес.

- Да, много је важније да победите након пораза, јер тада су сви срећнији. Нисам размишљао о томе. Срећан сам, део сам овог успеха и ништа више, ништа мање. Тако се осећам у моменту.