Извор:Фото: Профимедиа

ОТКРИВЕН РАЗЛОГ: Што је Боги славио Кармеловим потезом?

Извор: Нпортал

10.08.2024.

23:04

КОШАРКАШИ Србије успели су да се попну на подијум на ОИ. Данашњим тријумфом над репрезентацијом Немачке освојили су бронзу која "сија златним сјајем", иако остаје жал због тесног пораза од САД у полуфиналу.

Показали су срце, зубе, мишиће и - петљу. Поготово против Американаца, против репрезентације САД састављене од највећих НБА звезда, толико звучних имена да се нашироко расправља да ли је то најјачи "дрим тим" у историји.

Притиснула их је репрезентација Србије до крајњих граница и умало направила велику сензацију. Предвођени капитеном Богданом Богдановићем и троструким МВП играчем најјаче светске лиге, Николом Јокићем, Срби су покупили симпатије широм света.

А показали су и карактер. Како се то ради, демонстрирао је капитен. Богдан је ушао у расправу и са Леброном Џејмсом, показавши да се чета Светислава Пешића никог не плаши.

BloombergAdria.com

Погађао је Боги из свих позиција, пљуштале су тројке, а капитен Србије је решио да их прославља на специјалан начин - потезом Кармела Ентонија. И наравно, уз поглед ка седиштима одмах тик уз терен где је седео управо Ентони.

BloombergAdria.com

Одмах су се медији утркивали ко ће пре да напише како је Богдановић прозивао популарног Мела, једног од најпрефињенијих шутера у историји игре под обручима.

BloombergAdria.com

Истина, Леброна је у жару борбе жестоко испрозивао и испсовао, али да је реч о обичном такмичарском духу сведочи и њихов загрљај после утакмице која се завршила резултатом 95:91 за САД.

На Србиново "имитирање" Ентонија (које су на мрежама поједини окарактерисали као потез усмерен заправо ка Леброну), Џејмс је одговорио провокативном прославом коша преко Богдана - уз поруку "исувише си мали".

Чак је и Девин Букер потом на друштвеним мрежама поручио "поштуј легенде", а сви су протумачили да се обратио управо Србину.

Међутим, са Кармелом је прича ипак потпуно другачија.

Ако је и било икакве сумње да Богдан исмева Мела, највероватније будућег члана Куће славних, Богдановићеви потези у мечу за бронзу против Немачке су то демантовали.

- Ако ме познајете, онда знате да уживам у игри. Волим да се такмичим и увек ћу се такмичити. Све је то жар борбе. То радим (Кармелов потез) већ дуже време. Знам да неко мисли да је то провокација или тако нешто. Али то су медији. За мене је то само уживање и такмичење у спорту који поштујем. Гледам на Кармела као на легенду. Ништа више - од поштовања и конкурентности - изјавио је Богдановић, преноси "АП".

Ако и његове речи нису биле довољне, онда је његов потез после утакмице (у којој је такође славио тројке у Меловом стилу) разуверио све "неверне Томе".

BloombergAdria.com

Током прославе Србије после освајања бронзе, Богдановић је отишао до Ентонија и њих двојица су се дуго загрлили. А Ентони је потом на друштвеној мрежи "X" објавио Богданову слику уз коментар:

- RESPEC7!

Богдановићу је ово друга олимпијска медаља. Имао је 23 године када је Србија освојила сребро у Рио де Жанеиру 2016. године и када је наша репрезентација такође два пута поражена од САД за које је наступао и Кармело Ентони.

Храбро је Богдан покушао да Американцима парира на њихов начин (сличне "провокације" су у НБА као "добар дан" и иако су жестоке, не доводе до тежих последица). Ако не због себе лично, онда због неких наредних генерација и неких нових Богдана. Јер, играће се та кошарка још...