Извор:Фото: Shutterstock

ПСИХОЛОГ САВЕТУЈЕ РОДИТЕЉЕ: Како задобити поштовање деце

Извор: Нпортал

11.08.2024.

11:48

СВАКИ родитељ жели да га деца поштују, али понекад није лако то постићи. Психолог Схефали Тсабарy открила је неколико једноставних савета које родитељи могу да примене како би стекли више поштовања од своје деце.

Поштовање деце добија се понашањем које показује љубав и одговорност. Свакодневне мале навике могу значајно да утичу на то како деца гледају на родитеље и колико их поштују.

Ево неколико навика које је истакла:

Доследно постављање и спровођење правила

Родитељи треба да буду доследни у правилима и обећањима. На пример, ако кажу да се мобилни искључује у шест сати, не смеју да мењају ту границу. Деца треба да виде доследност да би поштовала правила и обвезе својих родитеља. Ово ствара осећај сигурности и подстиче поштовање.

BloombergAdria.com

 

Признавање властитих грешака

Родитељи често избегавају да признају своје грешке, али важно је да деца виде да нико није савршен. Признавање грешака учи децу искрености и одговорности, што заслужује њихово поштовање.

Провођење квалитетног времена са децом

У ужурбаном животу, важно је издвојити време за активности које деца воле. Ово показује да родитељи цене време проведено са децом, што гради темељ повезаности и поштовања.

Др Схефали наглашава да ове свакодневне навике могу да помогну родитељима како би створили однос са децом темељен на поштовању, пише Your Tango.